Крушчич каза защо Соу би дузпа: По-добри сме от всички и бяхме на верен път! Съдбата на Левски е…

0
Снимка: cska.bg
-

Бившият треньор на ЦСКА-София Милош Крушчич обяви, че е щял да остане в клуба, ако спечели Купата на България.

„Не знам Стамен Белчев да е имал предварителна договорка с ръководството на ЦСКА. Аз лично не съм имал такова усещане, не е имало напрежение от страна на ръководството. Оставам с добри чувства към Ганчев, винаги ще съм му благодарен. Той ми отвори вратата към голям клуб“, каза Крушчич лред Канал 3.

Той се надява ЦСКА-София да прогресира в негово отсъствие: „Готов съм да работя в друг отбор. Аз съм свикнал с напрежението, то не ми пречи. Готов съм да работя в българския футбол – Дра интересни мачове и добри отбори. Искам да работя в отбор о амбиция и големи цели“.

Сърбинът се върна и към финала за Купата: „Мислите ми все още са пресни, но усещам облекчение, защото не съм под натиска, който бе неразделна и ежедневна част от работата в ЦСКА. Жал ми е, че след четири години ЦСКА беше най-близо до трофея и че в крайна сметка дузпите решиха победителя“.

Крушчич е горд, че след напускането на Раул Албентоса се наложиха български играчи като Вальо Антов и Пламен Гълъбов.

„Откакто аз съм треньор, сме допуснали само един гол на „Армията“. В атака винаги е по-сложно, целта ми беше играчите да повярват в модела на игра. Последните ни мачове показват, че сме по-добри от всички и бяхме на верен път“, разкри сърбинът.

„Най-опитните футболисти на терена бяха готови да изпълняват 11-метрови наказателни удари. Занев, Греъм Кери, Жеферсон, Али Coy, който ни е голмайстор. Белтраме.

Защо Али Coy би дузпа? Защото ни е най-добрият нападател.

Създадохме достатъчно възможности да спечелим в редовното време, а съперникът ни нямаше нищо“, обясни Крушчич по отношение на дузпите. На въпрос дали се чувства недооценен, треньорът отговори: „Аз говоря с факти. Ние бяхме стабилен отбор. Помнете, че по едно време изоставахме на 7 точки от второто място, а аз оставих тима на 1 точка зад Левски и мач по-малко и на 2 точки преди Локо Пловдив. Стигнах финал за Купата. Това са фактите, които никой не може да оспори“.

Той разкри, че някои играчи са се разплакали в съблекалнята, след като им е съобщил, че напуска.

Крушчич смята, че съдиите са били негативно настроени към ЦСКА-София: „Особено сега като човек, който е отстрани, а доскоро бе част от всичко. Много хора, които са противници на ЦСКА, ни искаха най-лошото. Постоянно правеха интриги, постоянно спекулираха, че ще си тръгвам, че някой играч ще напуска. А нямаше нищо такова. Факт е, че нито един път съдия не ни е помогнал. Ситуацията в българския футбол може да се оправи и може да стане така, че винаги по-добрият футбол може да побеждава. Не мога да кажа и че българският футбол е нечестен – има си и добри страни, има си и недостатъци“.

Сърбинът коментира и причините Лудогорец да е хегемон: „Лудогорец е голям отбор и има ресурс. Това е. Съдбата на Левски е резултат от неща, които не са само на терена. Става дума за собственост, но това не е моята тема, аз мога да говоря за спортно-техническите неща“.