Крушарски: Превърнах Локомотив в успешен клуб! Печатница за пари нямам, но имам ясни правила

0

Собственикът на Локомотив Пд Христо Крушарски бе гост в предаването „Неделята на NOVA“ по Нова тв. Пред Тодор Христов той разкри интересни неща около отбора, който за втори пореден път спечели Купата на България. Босът на „черно-белите“ говори още за приятелството си с покойния Иван Славков-Батето, както и какво му е казал бившият държавен глава Тодор Живков.

„Много пъти казвах, че пак ще вземем Купата на България, но повечето мислеха, че се изхвърлям. При нас нещата са организирани, има ред и правила. Футболът не е по-различен от едно предприятие, изискват се много опит и знания.

Локомотив е смазана машина със сериозна поддръжка.

Нашият народ е изстрадал, много е мачкан и затова най-голямата емоция за мен е радостта на хората, връщането на хората по стадионите.

Ние не сме нито Левски, нито ЦСКА – ние сме Локомотив. Вече няма грандове, това е истината. И какво значи гранд? Това се показва на терена, а те не го правят.

Моята мечта е да видя продукта на Локомотив – излязъл отдолу нагоре. Ние да си произведем стока, не да я внасяме.

За пет години превърнах Локомотив в успешен клуб. За мен беше детска играчка да го направя. Защото съм направил ракети, продавам стока в другия край на света. В основата на всеки успех стоят ред и планиране.

В началото направих среща с феновете, имаше много крясъци и викове. Когато се наиграха, им казах – ако имате пари, слагайте ги на масата и ще управляваме заедно. Ако ли не – гледате от трибуните. Това е.

Приятелството ми с Батето е много дълго. През 1992 г. се запознах с другаря Славков. После той стана президент на БФС и аз ходех заради него на мачове, да му направя кефа.

Ходих с него и в Сингапур, когато се гледаше делото на МОК срещу него. После го питах какво е казал на изслушването. Отговори ми много кратко: нашето семейство е предадено отвътре – днес съм аз, утре сте вие.

Той никога не се предаваше, имаше много силен характер. Беше обединителна фигура и затова беше слабост на Самаранч.

С него ходихме заедно при Тодор Живков, искахме да правим партия. А той ни каза – харчете си парите, не се занимавайте с глупости.

Благодарение на футбола съм известен в чужбина. С интернет е много лесно да разбереш кой кой е. Бях в Бразилия за един проект и там хората веднага разбраха кой съм. По-лесно се пробива в бизнеса с рекламата от футбола.

Няколко пъти казвам – печатница за пари нямам, но имам ясни правила.

Дали мечтая Локомотив да стане шампион? Това са приказки с цел да се вдига пушилка. Ако бюджетът е 15-20 млн., може и да стане. Не казвам, че няма да се борим, но знам, че няма да успеем. Ако стане, ще е случайно. А аз на случайности не вярвам, само на реалности“, откровен бе Христо Крушарски.