Кристиян Николов с летящ старт на олимпийската квалификация

0
kristiqn nikolov
Снимка: facebook.com/BulgarianBoxingFederation

Кристиян Николов започна по най-добрия начин участието си на олимпийската квалификация по бокс в Бусто Арсицио. В категория до 80 килограма националът на България постигна победа с 4:1 съдийски гласа над представителя на Израел Даниел Илюшонок.

Това е първа крачка на Николов по пътя към спечелване на квота за Игрите в Париж. В следващия си двубой Кристиян ще срещне Градус Краус (Нидерландия). Срещата е на 8 март в следобедната сесия от програмата.

Днес има още три двубоя с българско участие в Бусто Арсицио. Аслъхан Мехмедова (60 кг) ще боксира с босненката Тара Бохатюк във втория кръг на турнира при жените. Мачът ще започне около 13:45 часа. 60 минути по-късно на ринга трябва да излезе и Рами Киуан. В първия кръг при 71-килограмовите националът ще спори с представителя на Мавриций Марвен Клер. Програмата с българско участие ще закрие Радослав Росенов (63.5 кг). 6-кратният европейски шампион и 3-кратен носител на Купа „Странджа“ ще се изправи срещу Семьон Каманин (Естония) около 21:15 часа.