Кристиян Добрев скочи на съдиите

0
kristiqn dobrev (2)

Спортният директор на Септември София Кристиян Добрев беше много недоволен от съдийството на мача срещу Янтра Габрово, който септемврийци загубиха с 1:2 на стой терен.

„Тези неща са нормални, не знам защо акцентирате на тях. За нивото на Б група се получи според мен един хубав двубой. Абсолютно надиграхме Янтра, особено първото полувреме. Не знам защо, може би вторият гол, който отбелязаха от наша грешка, малко ни прекърши и се подведохме по емоции, взехме да не играем футбол, а само да центрираме топката. Нямаме хора в офанзивен план, които да могат да играят с глава, но няма какво да се оправдаваме, просто искам да фокусирам вашето внимание върху два ключови момента от мача – при първия гол на Янтра има 1000% нарушение в наша полза, даже говорих със съдийския наблюдател. Имаме камера и ще предоставим кадрите, защото техният ляв защитник дърпа Сами за фланелката, много ясно се вижда от нашата камера, и ситуацията за дузпата, където съм без коментар. Мисля, че всички ще се обединим – във всеки правилник на футбола авантаж не се дава, дори да се даде, ако не се отбележи гол, се дава дузпата, не мога да разбера защо съдията не отсъди дузпата. Това ако според него не е дузпа, той не трябва да бъде съдия. Отдалеч си личи, че това се прави с умисъл. Ще пуснем жалба, ще го накажат 3-4 мача и ние трябва да си заравяме главите в пясъка като някакви щрауси и всеки път. Така беше и на мача с Ловеч, където имаше скандална дузпа за Ловеч“, заяви недоволният Добрев след мача в Драгалевци.

„От миналата година ние сме свикнали да сме от наведената страна. Може би трябва да подхождаме по друг начин, може би трябва да сме простаци, да сме чобани, да се държим като противниковия отбор, за да може съдиите да са респектирани и да свирят за нас. Не искам да свирят за нас, искам да свирят по правилата. Когато има нещо, да се свири. В нашето наказателно поле, ако има 5 дузпи, да дадат 5 дузпи. Не може да се крием. При първия техен гол има 1000-процентов фал и ситуацията за дузпата е кристално ясна. Не я дава, така е решил, ще го накажат сега 2-3 мача, само че ние загубихме мача. Животът продължава, борбата продължава, ще си извлечем нужните поуки, защото второто полувреме не стояхме добре футболно. Подведохме се по емоция, практикувахме футбол, който не искаме да играем, това не е футбол, който да се хареса на хората и с който да израснат футболистите в нашия отбор. За да израснат, те трябва да играят футбол. Трябва да се надиграват, да бъдат със самочувствие. Загубихме един мач, но войната не сме загубили“, допълни ядосаният директор на Септември.

„И на нас ни направи добро впечатление, мисля, че е вследствие на добрите игри на Септември, аз съм убеден, не искам да сравнявам с други стадиони, но не виждам нашия стадион с какво не отговаря на изискванията. Надявам се в края на сезона да влезем в А група и да играем тук. Да, не е най-хубавият стадион, но има и други, които ви гарантирам, че не са толкова хубави, но имат лицензи. Стадиони, които нямаха осветления, взимаха лицензи, докато се изградят, и ние ще работим в тази посока. Надявам се да успеем да се класираме по спортен път само с уменията на футболистите и треньорите. Ще срещаме трудни моменти, ще ни режат съдиите, свикнали сме. Мисля си, че ще бъде добре нашият отбор да бъде в Първа лига“, каза Добрев за добрата посещаемост на мача.