Кременлиев: Просто сме слаб отбор! Не бих обвинил футболистите, толкова си могат

0
nesebar arda 1

Героят от САЩ’94 и понастоящем помощник-треньор на Арда – Емил Кременлиев говори пред „Мач Телеграф“.

„Това състояние на отбора не е от вчера. От години е. Просто сме слаб отбор. Нямаме класни играчи. Класните играчи са в Топ 5 на първенствата. Ние нямаме нито един там. Когато играех аз, противници като Финландия и Уелс не ги брояхме. Единственото, което си брояхме срещу тях бяха сигурните 6 точки. Радвахме се, че сме се паднали с тях в група. Сега те се радват, че са се паднали с нас и че ще ни бият два пъти. Нашето поколение побеждаваше Уелс с Йън Ръш, Марк Хюз и други звезди, защото лидерите ни играеха в Топ 5 първенствата. И бяха най-добрите в отборите си – говоря за Стоичков, за Костадинов, за Балъков, за Лечков.

За това положение, което е в момента, аз не бих обвинявал футболистите. Те толкова могат. Не мисля, че им липсва желание. Липсват им възможности. А дали са уплашени, както казва Ники Михайлов, не съм толкова близо като него и не мога да кажа“, заяви някогашният десен бек на Славия, Левски и ЦСКА. Попитахме го и за това какво най-бързо и спешно трябва да се направи, за да тръгне футболът нагоре и трябва ли Георги Дерменджиев да продължи да води България.

„За треньора не искам да говоря. Знаете, че вече и аз съм треньор и за колеги не искам да давам мнения. Но със сигурност един от проблемите е постоянната смяна на селекционерите. Вече трудно изкарват и една година. Ще има скоро конгрес на БФС. Новото ръководство трябва да реши да остане ли Дерменджиев и какви други мерки да се предприемат.

Явно нямаме големи таланти щом нещата стават по-зле. Знам, че младите много залитат по компютрите и телефоните. Но тях да не би да ги няма във Финландия или Уелс? И там ги има, но добри футболисти също има. Явно тук нещата опират и до самодисциплина и манталитет. Ясно е, че и в школите не се работи добре и треньорите не успяват да обяснят на футболистите как да постигнат големи неща в спорта. Но и те, горките, за 500, 600 или 1000 лева вероятно нямат мотивация за работа. Темата е дълга, а нещата са много дълбоки“, убеден е Кременлиев. Попитахме го и какво става в Арда след като двуседмичната карантина на заразените с коронавирус играчи изтече.

„Днес (б.а. – вчера) за първи път се събираме всички на тренировка. На една част от играчите карантината изтече два дни по-рано. Мисля, че всички вече са добре. 14 дни те бяха в пълна изолация. Никъде не са ходили, стояха си само по домовете. Да, вероятно вкъщи са правили някакви упражнения, но не знам каква подготовка можеш да водиш затворен в 50 квадратни метра. Никой не е напълнял по време на карантината. Някои даже са свалили килограми. Почти всички имаха симптоми – болки в гърдите, отпадналост. За 4 дни, колкото имаме до мача с Локо (Пд), ще опитаме да подготвим отбора максимално добре, доколкото е възможно. В България не мисля, че може да се говори за фаворит преди който и да е мач, освен ако не играеш срещу националния отбор (смее се). Иначе всеки може да бие всеки. Локо (Пд) са много силен и обигран отбор и подхождаме с уважение към тях. Ако не беше тази принудителна карантина, със сигурност щяхме да сме с по-големи шансове да ги победим“, завърши Кременлиев.

loading...
0 0 vote
Article Rating
Абонирай се
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments