Кременлиев: Киров няма много козове в ръкава си! ЦСКА ще води в края на сезона битка с Лудогорец за титлата, а „моряците“ ще са зад тях

0
nesebar arda 1

Един от героите на САЩ’94 и настоящ директор на школата на Арда – Емил Кременлиев – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща на „сините“ от Кърджали с ЦСКА-София за Купата на България. Той е на мнение, че тимът от Кърджали много трудно ще отстрани „червените“ и посочи причините.

„И двата отбора влизат в мача след негативни резултати в последната си среща. При Арда дори пораженията са две поред след подновяването на сезона, а това предизвика смяна на треньора ни. Обикновено подобна рокада е свързана с положителен импулс. Лошото за Арда е, че се изправя точно срещу ЦСКА и то в София. Да, мачът няма да бъде на „Армията“, но въпреки това „червените“ ще са домакини. ЦСКА ще гледа по всякакъв начин да се реваншира на публиката за поражението от Черно море във Варна. Нормално е „армейците“ да са изявен фаворит. Трудно може да се предвиди друг изход от логичния в този двубой“, започна Кременлиев.

„Николай Киров е способен да изненада всеки противник. Той е много опитен и добър треньор, който се е доказал през годините. Такъв е моментът, че просто няма особено много козове в ръкава си, които да извади. Има футболисти, които бяха продадени, а
не бяха взети техни достойни заместници. Отборът в този момент, особено в отбрана, не е на това ниво, което трябва да бъде. От първата до последната минута играчите на Арда трябва да са безкрайно концентрирани. При всички случаи ЦСКА ще натисне от първата минута. Те ще са мобилизирани и амбицирани, за да се реабилитират. В този двубой ключова ще бъде концентрацията. Дори за момент да я изгубиш, ще бъде фатално. Много е важно как ще се влезе в двубоя. През по-голямата част от времето ЦСКА ще контролират събитията на терена“, продължи той.

„Решението да се смени Александър Тунчев е изцяло на ръководството. Сигурно има неща, които не знаем и са от кухнята. Хората, които носят отговорност, са преценили, че това е належащо да се случи. Дали е точен моментът за тази смяна – ще покажат резултатите. ЦСКА в края на сезона ще бъде в челото. Те ще са основен конкурент на Лудогорец и това е ясно. Въпреки загубата от Черно море с 0:1 – ЦСКА ще води в края на сезона битка с Лудогорец за титлата, а „моряците“ ще са зад тях. На Арда целта трябва да бъде седмото място. Не бива да се надценяват. За Купата ще бъде доста трудно да продължат и реалната цел е бараж, който дава право на мач за евротурнирите. Борбата ще бъде най-вече с Ботев Пд. Другите отбори също имат добри резутлати. Крумовград също започна много добре полусезона“, сподели легендата.

„Да, Арда игра финал преди две години за Купата точно с точи треньор начело. Ако се стигна до отстраняване на ЦСКА, което ще е много трудно, ща има други тежки мачове. В турнира все пак са и Лудогороц, а и Ботев Пд. Допустимо е да се случи, но ще бъде трудно да се стигне до финал и той да бъде спечелен. Седмото място е по-реално. Стигането до Европа през първенството е по-вероятно да се случи, отколкото през Купата на България. Николай Киров най-добра знае какво трябва да промени. На първо време трябва да вдигне духа на играчите. Психически тези момчета са паднали. Те са добри играчи, но и те са хора и като допуснат грешки, им тежи. Проблемът в този момент е по-скоро психологически и върху това трябва да се работи. За два дни той няма да може да промени нещо повече“, завърши Кременлиев.