Кръстаич с ултиматум от БФС! Има 3 мача, за да спаси главата си

0
mladen krastaich
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич е получил ултиматум от шефовете в БФС. Те са гласували вот на доверие на сърбина, но само до края на европейските квалификации. Така че съдбата на наставника ще се реши в оставащите три мача в групата ни – срещу Литва, Унгария и Сърбия. Ако „лъвовете“ покажат добра игра и постигнат положителни резултати, то Кръстаич ще изпълни договора си, който е до лятото на 2024 г. В противен случай обаче ще се стигне до негово уволнение.

От БФС са се решили на тази мярка, независимо от солидната неустойка, която може да се наложи да платят на Кръстаич. При нови лоши резултати, сърбинът ще трябва да си стегне багажа, за да се даде шанс на нов треньор да поеме отбора с надеждата да вдигне настроението за предстоящите световни квалификации, както и за двубоите от Лигата на нациите.

В настоящите квалификации България все още няма победа – 2 равенства и 2 загуби. През последните няколко цикъла това дори не е най-лошият ни старт. В миналите евроквалификации „лъвовете“ чакаха цели седем двубоя преди да запишат успех в последния си мач срещу Чехия. Тогава нашите направиха две равенства с Черна гора и равенство с Косово. Те загубиха на два пъти от Англия и по веднъж от Чехия и Косово. Срещу „островитяните“ бе и прословутото 0:6 на „Васил Левски“, последвано и от наказание за расизъм.

Цели четири мача нямахме победа и в на старта в световните квалификации за Мондиала в Катар. Едва в петия – срещу Литва на 5 септември 2021 г. записахме победа с 2:1./ „Мач Телеграф“