Кръстаич: Преди мен се залагаше на момчета на 30-35 години, аз промених това

0
mladen krastaich 2
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam

Селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич даде пресконференция преди гостуването на „лъвовете“ на Черна гора. Квалификацията за Евро 2024 е в неделя (10 септември) от 19:00 часа на Градския стадион в столицата Подгорица.

„Не сме доволни от първото полувреме срещу Иран, ние не делим мачовете на приятелски и такива за точки. Виждате, че има промяна при феновете – те бяха доста по-малко, когато аз дойдох. Отборът го заслужи това нещо. Нормално е да има турбуленция, млад отбор сме, очаквам утре да видя нужната реакция и съм сигурен, че ще играем по-добре. Първият мач с Черна гора беше 50:50, можехме и да спечелим, допуснахме гол от наша грешка, очаквам труден мач. Вероятно ще има голямо напрежение при домакините, уважавам Черна гора, но вярвам в моите футболисти и съм сигурен, че ще вземе добър резултат утре.

 

Дали ще играем по-офанзивно? Сега Черна гора е домакин и вероятно ще подходи по-офанзивно, ние имаме свой стил, те има свой, ще видим утре какво ще се случи. Всеки отбор има свой план и със сигурност ще покаже това на терена. Балканците всички сме под еднакво напрежение, всичко бързо се забравя – при нас бързо се забрави добрата ни игра срещу Литва и че бяхме на пет секунди от победата срещу Сърбия, всичко при нас е на живот и смърт, не е добро решение да отиваме в крайности, дори когато говорим за спорт. Преживял съм всичко това и като футболист.

Единственият мач, в който не се представихме добре беше срещу Унгария, ако бяхме взели точките в другите мачове, всичко щеше да е цветя и рози, но по нашите географски ширини не се гледа играта. Търсим победата във всеки мач, но искам и да имаме свой изграден стил. Черна гора има добър отбор. Когато изтеглихме групата, казах, че Сърбия има най-добрият отбор в групата, но не най-добре организираният. Черна гора има опит. Имаме момчета, които не играят в отбора си. Преди мен се залагаше на момчета на 30-35 години, аз промених това. Надявам се и България да изплува по-нагоре в класирането, ако ни се открие шанс за класиране, ще го използваме. Чочев е известен на всички, до мен е едно младо момче, той играеше във Вердер, нормално е да има и такива млади момчета. Винаги се играе, колкото ти позволи противникът. Искам да променя агресията и концентрацията, която не беше на ниво в предишния мач. Ако е като срещу Иран, няма смисъл да излизаме въобще“, каза Младен Кръстаич в Подгорица.