Красен Кралев върна лиценза на федерацията по мотокрос

0
KRALEV

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ръководството на Българската федерация по мотоциклетизъм – председателя Богдан Филов и Румен Петков, както и с едни от най-успешните ни състезатели на две гуми. Целта на срещата бе базирана главно върху лиценза на федерацията, който бе отнет, а родните ни пилоти бяха принудени да се състезават под чужди знамена.

Министерският съвет отпусна 1.66 млн. лева на БФМ за организирането и провеждането на Световния и Европейския шампионат по мотокрос в Севлиево, за които ще пристигне световния елит в мотоциклетизма. Лицензът на федерацията също бе върнат, което по думите на Румен Петков е безспорен успех и ще даде шанс на пилотите на развеят родния трибагреник. Той допълни, че без подкрепата на държавата и правителството това нямаше как да се случи.

Министър Кралев пожела успех на родните състезатели, обеща, че държавата ще продължи да подкрепя мотоциклетизма и заяви, че очаква резултати след направената инвестиция. В знак на благодарност той получи подарък спортно горнище от пилотите, присъстващи на срещата, с българското знаме и надпис „Гран При България“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете Вашия коментар тук
Моля, въведете името си тук