KotaSport TV: Румен Димов: Мястото ни е във Втора лига! Уверението е, че няма да имаме проблем с финансите

0
sozopol (8)

Изпълнителният директор на Созопол – Румен Димов – сподели пред KotaSport.com очакванията си за предстоящия сезон в Трета лига – Югоизток.

„Да, стартираме в камерен състав. Този път ще работим по малко по-различен начин, тъй като не искаме да правим грешки. Условията в аматьорския футбол са по-особени. По-лесно е в професионалния футбол, там имаш и професионални договори. Тук няма как да подпишеш дългосрочен договор. Затова ще работим в движение. Водим интензивни разговори с футболисти, които искаме да привлечем. До 10-ина дни ще окомплектоваме групата. До последно ще има изненади, ще привлечем добри футболисти.

Християн Славов и Келеши от Монтана започват с нас. С нас са и две млади момчета на проби. Групата ще я увеличаваме. Запазихме и някои от футболистите, които играха във Втора лига. Мисля, че и още някои ще се върнат при нас. Ще направим изцяло нов отбор, което ще е боеспособен.

Гласувахме доверие на Петър Кюмюрджиев. Негов помощник ще е Диян Молдованов. Ще привлечем и треньор на вратарите.

Имаме уверението, че всичко с клуба ще бъде наред във финансово отношение. Кметът на Созопол, заедно с целия си екип, ни е гарантирал, че ще помага. И ние трябва да търсим финансиране, което го правим. Станимир Желев, председател на УС, също търси средства. Няма да ни бъде толкова леко за целите, които сме си поставили, но ще изпълним това, което сме си набелязали.

Целите са ясни. Не можем да си помислим нещо друго – по най-бързия начин завръщане във Втора лига. Там ни е мястото. Нямаме друга алтернатива, освен да играем професионален футбол.

Винаги, когато е необходимо, ще помагаме на Кюмюрджиев със съвети. Убеден съм, че ще се справи. Той е млад специалист, който има амбиция да расте. Ще трябва да гони резултати“, коментира Димов пред камерата на KotaSport TV.