KotaSport TV: Бразилски боец разкри защо стана треньор в Бургас! Каза за баничките и лютеницата

0

От миналата седмица, треньорите в бургаския отбор по бразилско жиу жутцу GFTEAM отново са от Бразилия – родината на този спорт. Единствената академия в България, в която от 1 година и 3 месеца има постоянно присъствие на черни колани от Бразилия и Канада, е именно тази на GFTEAM Бургас. Успехите от това са налице – 11 златни медала в най-престижната и единствено призната федерация IBJJF, Европейска титла и множество медали и от първенствата в България.

Сега треньори отново са Тиаго Кастро, черен колан и Кауа Битенкурт – лилав колан. И двамата тренират в централния клуб на GFTEAM в Бразилия, където треньор им е създателят на отбора и топ 5 треньор в света – Жулио Сезар, както и топ състезателят Патрик Гаудио. Без да губят време, те се включиха в подготовката на момчетата, които ще участват на европейското първенство през месец януари в Лисабон.

„Шансът да се тренира с хора от родината на този спорт и то от централата на отбор, който е в ТОП 5 в света, бихме казали, че е рядък. Затова всеки желаещ да тренира и опознае това уникално бойно изкуство, превърнало се в един от най-разпространените спортове в света, е добре дошъл в академията на GFTEAM. Тя се намира в гр. Бургас, Спортен център Електра, ул. „Янко Комитов“ 16а“, споделиха от GFTEAM пред KotaSport.com.

В прикачения видео файл може да видите интервюто, което Тиаго Кастре даде за KotaSport.com, с любезния превод на Пламен Петров – Легендата.