KotaSport TV: Ангел Стойков: Вината е само моя, няма да съм треньор на Черноморец! Ако имат нужда от мен…

0
chernomoretz montana (6)

Ангел Стойков обяви, че няма да е повече треньор на Черноморец Бургас. Това той стори след равенството 2:2 срещу Янтра Габрово в последния мач от сезона.

„За съжаление неуспешен сезон за нас. Отборът не успя да се задържи в професионалния футбол. Причините са много, но аз няма да изтъквам причини, защото ще излязат като оправдания. Главната причина естествено е в старши треньора. Аз съм виновен за изпадането на отбора и поемам вината. Със спекулациите за моята оставка, аз съм я подавал многократно. Не съм безотговорен човек. Като виждам накъде отиват нещата, направил съм го това действие. Докато ръководството реши, аз бях длъжен да си я изпълнявам задълженията като старши треньор“, коментира Стойков пред KotaSport.com.

„След последния мач нещата са ясни. Може би ще станат ясни следващата седмица. Черноморец трябва да тръгне по друг път. Черноморец ще има нов старши треньор. Надявам се това да стане ясно още в понеделник или във вторник да стане ясно. Наистина да се поставят основите на професионален отбор, тогава можеш да претендираш да играеш в професионалния футбол и да постигаш успехи“, каза още наставникът.

„С цялото си сърце работих за Черноморец като треньор, давах всичко от себе си, но нещата не се получиха. Вината е само моя. Състезателите и ръководителите си свършиха работата. Понеже нямаше цяла година едно изявление, а и не е моя работа да го правя. Мисля, че това е огромен пропуск, но няма значение. Казах, че няма да съм треньор на Черноморец. Не знам какво ще се случи. Надявам се в понеделник-вторник да има повече яснота. Ако Черноморец има нужда от мен като каквото и да е, аз съм насреща, длъжен съм на клуба“, категоричен бе специалистът.

„Радвам се, че играчите ме изпратиха с аплодисменти. Беше трудна седмица, когато вече беше ясно, че сме изпаднали. Много трудно се събират състезателите чисто психологически. Може би това беше най-трудната седмица. Затова им благодаря. Ако трябва да сме честни, почти не се сещам някой отбор да ни е надиграл, но в голяма част от мачовете не ни достигна опит, може би ни преследваше и малшанс“, завърши Ангел Стойков.

Вижте цялото интервю в прикачения видеофайл или в Youtube канала на KotaSport.com. Може да се абонирате напълно безплатно за канала на KotaSport.com в Youtube и да гледате още авторски предавания, интервюта, мачове от Трета лига и приятелски двубои на живо, репортажи и още много интересни видео и аудиоматериали ТУК!