Кошмар за един от най-успешните футболисти в света! Отведоха го в затвор, без право на пускане под гаранция

0
-
-

Съдът в Испания нареди бразилският футболист Дани Алвеш да бъде задържан под стража без право на гаранция за предполагаемо сексуално нападение над жена в нощен клуб в Барселона, съобщи регионалната съдебна система.

39-годишният Алвеш отрече каквото и да е нарушение. Той обаче е бил отведен в затвора Брианс 1 край Барселона, съобщава Ройтерс.

По-рано в петък бразилският национал се яви пред съдия в Барселона, след като местната полиция го задържа и разпита. Прокуратурата поиска той да бъде задържан без гаранция в очакване на процеса.

От Мексиканското футболно първенство (Лига МХ) заявиха, че следят случая на Алвеш заедно с настоящия му клуб УНАМ Пумас. Те искат да определят „какво е подходящо по отношение на участието му в Лигата“, а от клуба обещаха да накажат футболист по начина, по който това е записано в трудовия му договор.

По-рано този месец жена, за която се предполага, че е била жертвата на Алвеш, е подала оплакване за сексуално насилие, но от прокуратурата не посочват повече детайли.

Пред медиите бразилският футболист, който игра за Барселона между 2008 и 2016 година, както и за кратко през сезон 2021/22, каза, че е бил в нощния клуб във въпросния ден, като е бил заедно със свои приятели, но категорично отрече да е извършвал нещо нередно.