Конкуренцията на върха на “червената” атака е най-голяма

0
diukens nazon
Снимка: cska.bg
-

Централният нападател е постът, за който най-трудно се намират качествени изпълнители в днешно време. От клубовете в Първа лига там най-голяма е конкуренцията в ЦСКА-София. Още не сме видели окончателния вариант на селекциите в другите клубове и съставите, с които те ще гонят целите си през пролетта, но поне за момента „червените” би трябвало да са най-спокойни. Особено след завръщането в строя на Дауда Бамба. Той пропусна доста мачове през есента поради контузия, а в петте срещи, в които игра, успя да вкара един гол.

Освен него, Саша Илич разполага с Дюкенс Назон, Браян Морено и Бисмарк Чарлс. Последният засега е най-далеч от титулярното място, но пък именно негов гол донесе последния трофей за клуба – Купата на България през 2021 година. Ганаецът също като Бамба игра в 5 мача през есента, но не се разписа.

Засега най-резултатни са Морено със 7 гола и Назон с 6. С 6 попадения е и Гарсес, който по принцип е крило, но той също би могъл да бъде вариант и за върха на атаката, тъй като е играл в отделни мачове на този пост.

Освен на всички тези хора, ЦСКА-София може да разчита и новото попълнение Тобиас Хайнц. Той е халф, но за един от предишните си клубове – Сарпсборг, вкара 15 гола в 29 мача. Така че, логично е да очакваме, че ударната мощ напролет ще се усили и от халфовата линия./ “Мач Телеграф”

loading...
#
предишна статия“Червените” винаги имат един удар в десетката! Два са провалите при етикет “звезда в селекцията”
Следваща статияЕкшън! Футболни ултраси заформиха въргал в София