Коловати от Япония: Няма да има обединение в Кюстендил!

0

Не може да има обединение между ФК Кюстендил и ФК Велбъжд, това обяви за Дарик от Япония Илиян Стоянов- Коловати. Той коментира предложението на няколко общински съветници за евентуалното обединение на двата клуба.

„Ние сме автентичен клуб за Кюстендил. Започнал е от нулата и за няколко години се изградиха доста добри неща. Общинските съветници не знам какво искат и какво целят с това обединение. Били ни отпускали много пари. Тези пари половината отиват за детско- юношеската школа, за автобуси, за съдийски и т.н. за децата. Другите отиват за първия отбор, който играе в Югозападна трета лига, като миналата година се представи на едно много добро ниво. Не им прави чест на общинските съветници да говорят за обединение. С кой да се обединяваме с Велбъжд“, заяви Илиян Стоянов.

Той припомни,че през миналата година са били отпуснати по- малко пари за отбора и тогава никой нищо не е казал.

„Искам да питам тези общински съветници, които са от дълги години в Общинския съвет, къде бяха те преди години, когато отпускаха по 100 000 лв. на Велбъжд. Къде бяха те и защо тогава не питаха къде отиват парите, през тези години. Може би повече от 10 години са давани по 100 000 лв. Къде са тези над 1 млн. лв. и какво направиха ? Никакво подобрение на база, абсолютно нищо. Детската школа беше под всяка критика. И сега виждат и може би ги е яд, че се прави нещо хубаво за футбола в Кюстендил и може би за това ни нападат. Всеки да се гледа собствената къщичка и да се бори“, допълни за Дарик Коловати.

Илиян Стоянов заяви,че отборът на ФК Кюстендил ще се стреми през тази година да се остане в групата. За него е по- важно да се развива детско- юношеската школа.

„Мъжкият отбор няма финанси за по- горна група. Най- важното за мен е децата да спортуват, а не да стоят пред компютрите. Спорта е здраве“, каза още Стоянов.