Кокала: Дарението на Пеевски дойде в точния момент! Левскарите ще минем и през това

0
nesebar dobrudja 58

Емил Велев, който е шампион с Левски и като играч, и като треньор и бе начело на тима при последния триумф през 2009 г., взе отношение по последните събития в клуба и
вчера.

„Подигравката с Левски продължава. Но явно хората, които притежават акциите на клуба в момента, мислят, че така е редно. Аз не смятам, че трябва да се действа по този начин с феновете на отбора, както и с всички фенове на футбола. Това е един голям отбор и подобни подигравки не са редни! Подигравка беше и спрямо Тити Папазов, а за лицето Сашо Диков не ми се иска да използвам тежки епитети. Това просто не трябваше да се случва. Грозно и недостойно е. Но има и друго… Виждаме каква невероятна еуфория има сред феновете, които искат да помогнат на отбора. По същия начин сме и ние, ветераните. Правим го с всички средства, а целта е ясна – да се заздрави отборът, за да може да продължи съществуването си в професионалния футбол“, обяви пред „Меридиан Мач“ Велев, който е уверен, че укриващият се в Дубай Васил Божков няма да се откаже лесно от акциите си в Левски.

„Точно това го предвидих преди време и затова казвам, че ще продължи. Сега и този референдум, свикване на комисия, ЦИК, за да се реши на кого ще бъдат дадени акциите, удължава още повече агонията. Не е и етично, но ние, левскарите, ще минем и през това, а сега, на 24 май, за годишнината на отбора, трябва да съберем колкото е възможно повече средства за неговото спасение. Ще се озорим, но няма начин, няма как да не опитаме.

Прекрасно е, че дарението от Делян Пеевски е факт и дойде в точния момент. Въпросът е да се пита къде ще отидат тези пари, за какво ще бъдат изхарчени, а не кой ги е дарил. Човекът, който ги е дарил, го е направил с добра воля“, отсече Велев и за пореден път подкрепи своя някогашен съотборник Наско Сираков.

„Наско е човек с много опит. Някои казват „ама той 10 години не е бил във футбола“. Това е като карането на колело – научиш ли се един път, не се забравя. Напротив – нещата отлежават и започваш да имаш пo-голяма представа какво се случва и отвън, и вътре. Завоювахме последната титла с бюджет от 2,5 милиона лева. Това ни беше годишният бюджет. С инерцията от сезона стигнахме до групите на Лига Европа. Тогава дойде Ратко Достанич, а аз неправилно бях уволнен. Въпреки че, ако бях останал, щяхме да играем и в групите на Шампионска лига, защото Дебрецен щяхме да ги победим“, уверен е Кокала, който в момента има собствена футболна школа и дори във времето на пандемия в нея се записаха повече от 40 деца, които работят с треньорите Любомир Симов и Александър Бранеков.