Кобрата влиза в политиката

0
kubrat pulev

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев се подготвя за политическа кариера, изпуснаха новината близки до щаба му. Пред „България днес“ самият Пулев не отрече, но и не потвърди информацията. „Не е моментът сега да говорим за това, още имам работа на ринга“, заяви Кобрата.

Според оскъдната информация става въпрос за нов политически проект, с нови лица. Известно е, че Кубрат и брат му Тервел са големи родолюбци и това е, което ги води да се развиват в съвсем друга посока след края на кариерите им, коментират техни познати.

Стартът на политическия проект засега се отлага поне до следващата година, твърдят запознати. Кубрат иска първо да се съсредоточи в усилията си да направи още един опит да вземе световна титла и едва след това да обяви намеренията си за бъдещето. Идеята е да се участва на следващите парламентарни избори, които трябва да са през 2021 г., ако няма предсрочни, което засега не се очертава.

Допинг по темата са бившите вече звезди в тежката категория Виталий и Владими Кличко, които се пуснаха в политиката по-рано. От 2010 г. Bиталий е лидер на украинската политическа партия УДАР, която на парламентарните избори малко по-късно е на трето място с 40 от 450 места във Върховната рада.

През юли 2014 г. е избран за кмет на Киев с 56,7% от гласовете. Владимир, от когото Пулев загуби мача за световната титла, обяви края на кариерата си в Украйна и вече се говори, че също има полит чески амбиции.

Засега Кубрат е все по-близо до мач с Антъни Джошуа. Кобрата се очаква да се изправи срещу световния шампион на IBF до края на тази година, като за това свидетелства и изказване на възлов член от щаба на британеца – Бари Хърн.

Бащата на промоутъра Еди Хърн разкри, че най-желаният от Джошуа съперник – Дионтей Уайлдър, е отказал да се бие с него на 13 април, за да може да срещне отново Тайсън Фюри, с когото в началото на декември направиха зрелищно равенство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Коментирайте
Въведете вашето име