Кобрата: Това, че съм българин, не значи, че съм шматка (СНИМКИ)

0
kubrat pulev
Снимка: lap.bg

Професионалният боксьор Кубрат Пулев се срещна с деца от Специално училище за ученици с увреден слух проф. д-р Дечо Денев в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски”, а след това коментира преговорите за негов мач с Дилиан Уайт и предстоящия търг за правата за двубоя.

„За мен да съм сред тези деца е никакво усилие, а за тях е голяма радост, което на мен също ми дава удовлетворение и щастие. Радвам се, че ги правя щастливи и че се усмихват”, сподели Пулев.

„Всички хора като цяло трябва да имаме идоли, да имаме мечти, които да следваме. Мечтите са, за да се постигат. На такава възраст, надявам се, да са мотивирани и да се интегрират колкото може повече в обществото”, добави боксьорът.

„От отбора на Уайт искаха да променят процентите, за да станат 50:50, което ние оспорвахме и IBF реши, че процентите остават 75:25 за мен. Сега на 17-и май е търгът, който ще определи кой ще вземе правата за мача и там ще се реши къде и кога ще е двубоят. Надявам се „Зауерланд” да победят и ние да решаваме къде да играя.

Еди Хърн се изказа, че аз съм искал много пари. Те ми предложиха 250 до 300 хиляди. Казах им: „Добре, даваме ви 250 хиляди, елате в София, защото те казват да отидем в Лондон”. Тогава те казаха, че това няма как да стане.

Това, че съм българин не значи, че съм шматка. В крайна сметка все пак в Лондон видяхте на мача на Джошуа с Такам как съдията прекрати двубоя от нищо, което е много двузначно. Доста рисково е да играем в Лондон”, коментира Кубрат Пулев за преговорите с екипа на Уайт.

Колкото до самият Дилиан Кобрата сподели:

„Смятам, че това е идеалният противник за мен. Смятам, че съм доста по-добър от него, по-класен и мога да го победя. Минимален е шансът мачът да е в София, но има. Трябва да излязат сметките накрая и всички участници да си получат хонорарите. Нека „Зауерланд” да спечелят търга, ако не – играем по тяхната гайда.”

„Има правила, които казват, че най-рано 45 дни след търга и най-късно 90 дни след него трябва да се проведе мач. В този диапазон ще се решава къде и кога. Моето мнение е, че аз съм по-добрият боксьор от Уайт и от Ортис дори и смятам, че където и да се срещнем ще го бия”, каза още Кубрат Пулев.

За юбилея на ЦСКА, на който не успя да присъства, Кобрата сподели:

„Трябваше да присъствам, бяха ме поканили, но в последния моменти имах други ангажименти. Иначе щях да отида. Беше много хубаво честване. Радвам се, че не са изгубени традициите. Аз не мога да кажа футболно, че съм от ЦСКА или Левски. Цял живот съм тренирал в ЦСКА и се чувствам от ЦСКА.”