Кобрата се завръща на ринга! Ето кога

0
kubrat pulev

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев ще се завърне на ринга на 9 ноември, съобщава „24 часа“. Той е включен във вечерта, чийто гвоздей ще бъде боят между Джамел Херинг и Ламонт Роуч, твърди един от най-добрите боксови журналисти Франсиско А. Салазар.

Все още обаче не е определен неговият съперник, както и мястото на двубоя.

Според Салазар боксовата вечер е планирана за място край Ню Йорк. Тя ще бъде или във Верона, или на Лонг Айланд.

Организатор е промотърската фирма “Топ Ранк” на Боб Аръм, която държи половината права на Пулев. Останалите са у Ивайло Гоцев.

Така Пулев ще се бие за първи път след победата над Богдан Дину в Калифорния. След това той отнесе наказание, след като целуна представящата се за журналистка от Лас Вегас Джени Суши.

Правата на Кобрата обаче бяха предварително възстановени, след като мина задължителен курс срещу сексуалното насилие.

“Кубрат Пулев чака достатъчно. Победителят от мача Анди Руис или Антъни Джошуа трябва да е срещу него, и до то май догодина. Това е категорично решение на Международната боксова федерация. И ако някой избяга, ще си понесе последствията”, заяви Боб Аръм в телевизионно интервю.

В последните дни се усилиха слуховече, че украинецът Олександър Усик ще се опита да изпревари Кобрата за мач за титлата. Той бе определен за задължителен претендент от Световната боксова организация, без да е изиграл нито един мач при свръхтежките.

Реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис е потвърден за 7 декември в Дерия, Саудитска Арабия, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Анди Руис изненада шампиона на 1 юни и му отне всички титли, като го нокаутира в седмия рунд.

“Не ме интересува съперникът. Който иска от двамата да става шампион, но да знае, че Кубрат ще го очаква”, категоричен бе Боб Аръм.