Кметът Николов се срещна с боеца Живко Гюров и алпиниста Димитър Костов

0
af3a9c54f800e39cc6f338be82003054

„Пожелавам Ви да продължавате да преследвате целите си със същата воля, амбиция и последователност. На Живко Гюров пожелавам да донесе като боец много купи и медали от престижни световни турнири, а на Димитър Костов да покори и този връх, който е най- голямо предизвикателство за него“. Това заяви  кметът Димитър Николов по време на срещата си с двамата изявени бургазлии.

Живко Гюров, който е състезател от  бургаския клуб „Интер 92“ се завърна преди дни от Италия с бронзов медал от Световното за деца и юноши. Бургаският боец е завоювал победата в стил лоукик в кат. 51 кг при старшата възраст.

„В  престижния форум участваха близо 2500 бойци от 64 държави, като моите мачове бяха срещу изключително силни противници- Турция и Русия“, сподели Гюров.

Личен треньор  на перспективния боец е доказания специалист в бойните спортове Васил Вълков, който винаги е зад гърба му във всяко състезание.

 

През последните 10 години в личната колекция на Живко, присъстват медали и купи от Световни, Европейски, Балкански и други международни първенства. Няколко пъти е бил в класацията Спортист на Бургас. Той е родом от странджанското градче Средец, но учи и тренира в Бургас.

Алпинистът Димитър Костов благодари на кмета Николов за подкрепата на Община Бургас в реализирането на неговия личен рекорд и международно постижение – връх Ухуро на Килиманджаро.

Смелият бургазлия е изкачил три континентални първенци за периода 2014- 2018 г. Това са Елбрус 5642м   в Европа ., -Аконкагуа 6962м в Южна Америка, Ухуро 5895м. в Африка, а преди  този период   първенеца на Алпите-Монблан 4810м.