Кметът на Пловдив с коментар за скандала

0
stadion hristo botev koleja
Снимка: facebook.com/pimktransport
-
-

Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров говори след решението на Община „Пловдив“, което гласи, че срещата между България и Унгария от квалификациите за Евро 2024 не може да се проведе на стадион „Христо Ботев“. „Колежа“ няма как да се обезопаси и това е причината срещата да не се организира на новия стадион на местния Ботев.

„Кметът на Община „Пловдив“ и администрацията взимат решение на база фактология. Още в петък получихме съобщение, че не може да се проведе срещата между България и Унгария. През уикенда получихме различни неподписани писма и с оглед интереса, още сутринта запитахме изпълнителят дали може да обезопаси обекта. Той ясно отговори, че не може да премести машините и с оглед безопасността на хората ние издаваме този документ, който казва много ясно за невъзможността за провеждането на тази среща в Пловдив“, каза кметът на града.

„Тази позиция от петък не е променяна. Ние имаме входирано искане от съюза и с меморандума, който е подписан. Там не е спазен срока. Имаме комуникация с РДВР-Пловдив, които изразяват притеснения, че има риск за живота на гражданите на Пловдив за тези, които ще опитат да посетят мача. Това решение е базирано на фактология”, каза още кметът.