Кметът на Пловдив и фенове на Ботев инспектираха строителството на „Колежа“

0
stadion hristo botev koleja
-
-

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и представители на феновете на Ботев (Пловдив) инспектираха напредъка по строителството на стадион „Христо Ботев“. Посещението на съоръжението беше инициирано от привържениците на „канарчетата“ и по време на обиколката бяха констатирани недостатъци, които вече са заявени към строителя на обекта.

„Нормално е в процеса на изграждане на обект с подобен мащаб да има някои несъвършенства. Благодаря на феновете за тяхната бдителност и изненадващата инспекция, която направихме. Заедно констатирахме недостатъци и дадох предписание за тяхното отстраняване. Убеден съм, че строителят ще репарира всички забележки. В противен случай обектът няма да бъде приет и пуснат в експлоатация“, категоричен е Здравко Димитров.

Кметът припомни, че към настоящия момент общината задържа 3 милиона лева, които ще бъдат преведени на фирмата изпълнител след окончателно становище на приемателна комисия, в която са включени представители на Регионалната дирекция за строителен контрол (РДНСК), фирмата по надзора, пожарна безопасност, полиция, строителни инженери.

Здравко Димитров още веднъж се позова на оценките на специалистите, според които цялостното завършване на стадион „Христо Ботев“ с наличните средства е невъзможно. Необходими са още около 28 милиона лева, които са поискани с писмо до Министерски съвет. По нареждане на кмета ще бъде създадена и специална работна група с представители от Община Пловдив и общински съветници, която ще наблюдава процеса по завършването на стадиона.

„Винаги съм бил за прозрачност и вярвам, че тази група ще допринесе за още по-добра обществена информираност и в крайна сметка съоръжението ще бъде завършено по възможно най-добрият начин“, каза още Здравко Димитров.

Както е известно, по-рано през седмицата феновете на Ботев (Пловдив) обявиха, че отново са в протестна готовност заради стадион „Христо Ботев“ и обявиха, че в неделя (22 януари) ще има отворена среща за всички привържениците на „жълто-черните“ във връзка със строителството на съоръжението.