Кметът на Пазарджик за Хебър: Следваме стъпка по стъпка амбициите си

0
-
-

Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че целта му е да изгради стабилен и печеливш футболен клуб. Така както направи с волейболния Хебър.

„Не правим нищо по-различно от това да следваме стъпка по стъпка амбициите, които имаме, за развитието на футбола в Пазарджик. В годините съм търсил партньори и хора, които могат да ни помогнат по този път. Още преди 4-5 години, когато още не бяхме дори и във Б група, казах, че градът ни заслужава да има отбор в елита, защото си имаме традиции. Както и във волейбола, така и във футбола, на много хора това им се е струвало странно тогава. Но вече сме там, където ни е мястото.

Трябваха нови хора. Такива, които имат качествата и нивото, за да бъдем всяка година в елита. Затова решихме да потърсим партньори. Това не бе случайна приумица или инцидентно решение. Аз считах, че за да играем добър футбол и да имаме силен отбор, няма как това да го свършим без партньор“, заяви Попов пред telemedia.bg.

Както е известно, конците в Хебър дърпат италианците Пиеро Анджелучи и Бернардино Сако. Първият отговаря за администрацията и финансите, а вторият е спортен директор.

„Видях, че тук има живот в спорта. Нищо не се случва случайно. Иска се много работа и познание на материята. Хората преди нас не са се справили добре, а много добре. Не сме тук да показваме как се прави футбол, а да вдигнем нивото“, зави Сако, хвалейки работата на предишния треньор Николай Митов./ „Тема спорт“

loading...