Кметът на Несебър откри детски футболен турнир

0

От днес до 20 юни Несебър е домакин на Футболния турнир „Купа Утмост -Черно море“. В него вземат участие 1000 деца от над 120 отбори от България, Северна Македония, Сърбия, Молдова и Украйна. Несебър ще има 6 представителни тима от ФК „Атлетик“ (набор 2012 и 2013 г.) и ОФК „Несебър“ (набор 2008, 2009 , 2010 , 2011 ) .
На официалното откриване днес бе и кметът на Несебър Николай Димитров, под чийто патронаж се провежда турнирът. Градоначалникът поздрави участниците, като в словото си заяви, че на територията на общината се организират множество спортни и културни събития. Той подчерта, че базата на градския стадион, в която общината е инвестирала собствени средства, осигурява съвременни и комфортни условия за реализиране на национални и международни спортни прояви. „Аз съм доволен, че настоящият турнир дава възможност на млади таланти от различни страни да премерят сили на зеления терен и съм сигурен, че много от тези участниците ще видим след години на големите европейски и световни футболни първенства. Нека всички деца дадат всичко от себе си и най-добрите да победят.“, пожела на края на обръщението си кметът Николай Димитров. След това градоначалникът даде символичен старт на турнира с изпълнение на начален удар от центъра на зеления терен.

Турнирът се организира от ФК „Спорт Вилаж“ със съдействието на ОФК „Несебър“ и с подкрепата на чуждестранни партньори. Той се провежда за четвърти път в морския град.Срещите на турнира ще се играя в градовете Несебър, Поморие и Каблешково.

loading...
предишна статияНа „Герена“ чакат новите екипи до дни
Следваща статияТъжна вест! Почина легендарен футболист от Петрич, шампион с Левски