Кметът на Кърджали призна: На 99% приемаме България – Унгария без публика! Чакаме УЕФА да приеме смяна на стадиона

0
stadion arena arda

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн коментира в Спортното шоу на Дарик радио хаоса около евроквалификацията между националните отбори на България и Унгария, след като се появи вариант мачът да се проведе на „Арена Арда“. Той сподели, че всичко е на 99% готово, като се чака потвърждение на УЕФА. Срещата ще е без публика. Мюмюн заяви, че среща на националния отбор не е моментът за протести.

„Информацията е вярна, работим по въпроса. За нас ще е удоволствие и чест да приемем националите на България и този мач да се състои на нашия стадион, който отговаря на всички изисквания за да се проведе среща от този ранг. Мисля, че ще се справим с организацията, всичко ще е на ниво. Ще се радваме да приемем футболистите на националния отбор, както и на Унгария“, започна той.

„Официална информация, за да излезе, чакаме УЕФА да приеме смяна на стадиона, всичко е на 99%. Внесена е в УЕФА молбата. С организацията няма да имаме никакви проблеми. Не съм запознат на 100% с логистиката, но мисля, че всичко ще е ОК. Мисля, че остава без публика, защото има наказание наложено този мач да се проведе без публика, не съм запознат толкова. Важното е да зарадваме всички фенове от Кърджали, област Кърджали и Родопите, да създадем една хубава атмосфера и празник за града. Стадионът на Арда е един от топ стадионите от България. Посрещнахме тук Апоел Беер Шева в Лига Европа“, продължи кметът на Кърджали.

„Стадионът отговаря на всички изисквания. Не е моя работа, когато става въпрос за националния отбор, не е времето за протести. Трябва да прегърбим всякакви различия и да се обединим около каузата за националния отбор“, завърши Ерол Мюмюн.