Кметът на Кърджали: Няма постъпило официално писмо от БФС! Срещата не трябва да се играе пред празни трибуни

0
stadion arena arda
-
-

Кметът на Кърджали – Ерол Мюмюн – заяви готовност :Арена Арда“ да приеме европейската квалификация България – Унгария. Ето какво написа градоначалникът във Фейсбук:

Скъпи съграждани и привърженици на футбола,

Бих искал да внеса яснота във връзка с появилите се информации относно предстоящата среща между националните отбори на България и Унгария за евентуално домакинство на Кърджали. Към момента няма постъпило официално писмо от страна на Българския футболен съюз към Община Кърджали с искане националният ни отбор по футбол да приеме отбора на Унгария на стадион „Арена Арда“.

Въпреки, че остава съвсем кратко време до началото на двубоя Община Кърджали остава в готовност да окаже пълно съдействие за ползването на стадиона и организацията на срещата, съобразно своите правомощия и ангажименти.

Държа да подчертая, че домакинството на България срещу Унгария ще се превърне в истински празник за феновете на футбола в Кърджали и региона. Ние сме футболен град с богата история и традиции в лицето на ПФК „Арда – 1924“.

Затова нашето категорично становище е, че срещата не трябва да се играе пред празни трибуни. Националният ни отбор по футбол, без значение в кой град играе, заслужава пълната подкрепа на българските фенове. Това е и очакването на всички привърженици на футбола в града.

Всички останали въпроси, свързани с мястото и организацията на срещата са от компетенциите на отговорните институции в лицето на Българския футболен съюз.

loading...