Кишишев: Не харесвам Кръстаич и това, което прави! Защо не ме извикат и мен в националния?!

0
-
-

Легендата Радостин Кишишев критикува пред „Мач Телеграф“ селекционера на националния отбор Младен Кръстаич за философията, която сърбинът изповядва, а именно тоталното подмладяване без оглед на реалното представяне на повиканите. Той дори на шега заяви, че може да бъде повикан, защото има близо 100 мача за „лъвовете“, въпреки че вече не играе на клубно ниво.

– Г-н Кишишев, какви са Ви впечатленията от работата на селекционера на националния отбор Младен Кръстаич?
– Не съм привърженик на Младен Кръстаич и не харесвам това, което прави. Въобще не съм фен на това, което се случва в националния отбор.

– Защо?
– Защото в националния отбор са повикани футболисти, които нямат повече от пет мача в мъжкия футбол. Те имат качества, но не са се доказали в клубните си отбори. Да играеш мъжки футбол е много по-различно. Не искам да споделям имена, но откакто е той начело, не знам колко играчи получиха повиквателни. Може би 50 човека, а вероятно и повече. Националният отбор не е, за да ги пробваме дали стават, или не. В националния трябва да се викат играчи, които са се доказали в клубните си тимове. По тази логика все едно да ме викнат и мен. Аз имам около 100 мача за националния, защо не ме извикат и мен?! Какво като не играя клубен футбол вече. Правя просто съпоставка с това, което се случва в момента. Резултатите се виждат. Не го съдя затова, че са загубили в последните два мача. Говоря общо за представянето. Време беше Ивайло Чочев да бъде повикан. Сега едва ли не, ние ще се концентрираме в това, какво ще направи Чочев. Той беше зачеркнат от Кръстаич. Сега вероятно ще имаме тема да говорим за неговото представяне, а той си е човек, който си върши работа в клубния отбор и заслужаваше да бъде част от националния отбор много преди това. Не да стават полемики и да се изписват какви ли не неща. Дори президенти на клубове да говорят по тази тема. Националният отбор е за доказани футболисти! Колкото и да са малко и на колкото и години да са. Това е за мен този отбор и трябва да се следва тази посока. Трябва да играят доказани имена.

– От друга гледна точка той набляга на млади момчета, а младостта не е порок…
– Младостта не е порок, но тези млади момчета трябва да се докажат в клубните си отбори и трябва да изиграят малко повече от пет мача. Едно време раздаваха по един сак с екипировка и се радваха, че са били повикани в националния отбор. Скоро няма да има резултати и това е ясно на всички. Рязко трябва да бъде намален броят на чужденците в Първа лига, за да може да се дава шанс на точно ето тези млади момчета.

– За съжаление много малко отбори в България го правят това…
– Да, така е! Футбол се прави с млади играчи и с опитни, за да има какво да научат по-малките.

– Какви са ви очакванията за предстоящите мачове с Литва и Сърбия?
– Това ще бъдат несъмнено много трудни мачове. От националния отбор никой вече не се страхува. Ще бъде тежко, но дано да вземат добър резултат с Литва и да влязат с настроение в срещата със Сърбия. Това ще бъде генерална репетиция на тези млади момчета. Дано се представят на ниво. Искрено се надявам да спечелят точки от тези два мача.

loading...