Кирил Милов се завърна с бронз ва Европейското в Будапеща

0
Kiril Milov Zagreb Borba
-
-

Кирил Милов донесе трети медал на България от Европейското първенство по борба в Будапеща, след като тушира финландеца Арви Саволайнен в битката за бронзово отличие на 97 кг класически стил.

По-рано през деня Абу-Муслим Амаев стана трети в Европа в категория до 67 кг., а във вторник Едмонд Назарян направи същото в категория до 63 кг.

Милов взе първата точка още преди партера на първата част и доминираше тотално в мача. При 5:0 във втората част българският национал направи ново движение за две точки, с което тушира финландеца. Щабът на Саволайнен загуби обжалване и така крайният резултат стана 8:0.

Българският борец започна турнира с победа с техническо превъзходство срещу поляка Тадеуш Михалик, но на четвъртфиналите българският национал бе надвит с 0:4 от състезаващия се с неутрален статут Магомед Муртазалиев. Той се класира на финал по-късно във вторник и изтегли Милов на репешаж, където българинът надви унгареца Тамаш Левай с категоричното 11:0. Това го изпрати и на схватката с Саволайнен за бронз, където спечели трето отличие за родината ни.