Кирил Ефремов: Само за Левски се говори в държавата! Този ли клуб искате да затриете?

0
kiril efremov

Популярният привърженик на Левски от актьорските среди – Кирил Ефремов – взе участие в анкета на „Тема Спорт“. Той отговори на въпроси, свързани с най-наболелите теми при сините.

Какво е мнението ви за случващото се в Левски от 13 май насам, когато акциите на клуба бяха разнасяни из цяла София?

Мнението на всички, дори и нелевскари, е ясно – това е пълна подигравка. Просто не мога да го проумея. Ясно е за какво се прави, но Левски никога не го е искал и никога няма да бъде заложник на тези игри – и политически, и задкулисни. Доста е подигравателно за такъв велик клуб да се правят тези неща, но той ще оцелее, защото много хора го обичат. Дали с дарения… Ако искаш да дариш, никой нищо не може да ти каже – сещате се за какво говоря. Тези неща рано или късно ще се оправят, важното е, че феновете, които са разочаровани от управлението в последните 10 години, от някои фракции и действията им, сега трябва да се мобилизират. И го правят. Помогне ли всеки с каквото може, ще отприщи добра енергия. От 10 дни само за Левски се говори в държавата, този ли клуб искате да затриете? Какво ме интересува, че са се срещнали две козленца на едно мостче и започнали да си бият главите… За тези неща има право и съд. И там се решава кой крив и кой прав. Сега всеки си дърпа чергата към себе си – елементарно е. Спираме да коментираме темата правителство, Божков, Пеевски…

Кой трябва да придобие мажоритарния пакет акции?

Благодаря на г-н Божков за това, което е направил – не е дал малко пари. Но призивът ми е да освободи Левски и ако може, да върне акциите на феновете или Наско Сираков. Зад него се обединиха много привърженици. Той може да смени курса. Кой, ако не Сираков, да вземе акциите? Баба Буна ли? Наско е любимец на толкова много хора. Той е и най-успешният ръководител. Но дали Наско, Ники Илиев или Тити Папазов – миналото трябва да се загърби. Защото, ако Сираков не тръгне по пътя, който обяви – кел файда кой ще бъде най-отпред.

Какъв е правилният път пред Левски и не е ли дошло време да се започне на чисто?

Новият път, който вече е избран от много фенове, е ясен. Левски може би ще стане първият клуб с друго мислене и финансиране. Синята общност ще направи всичко възможно това да се случи. Но най-важното сега е клубът да бъде спасен и смятам, че това ще се случи. Привържениците го доказват дори в тези тежки времена – набавиха се над 250 хиляди лева само за няколко дни, това е прецедент – такъв друг отбор няма. За 3 месеца на пандемия общата сума надхвърли над 2,1 милиона лева и сумата продължава да расте, вноските към НАП се плащат. Трябва нов път на управление – прозрачност, финансиране от група фирми и хора. Не искаме да продължим с модела тип „Бащица“ – идва за известно време някой олигарх, на който не се знае откъде са му парите, след което си тръгва, а през това време се трупат дългове. Това важи за всички клубове у нас. Няма такъв, който да не се издържа от държавна поръчка или поставен по някакъв начин човек. Явно е дошло времето за промяна – пълна прозрачност, внасяна от хора, които милеят за клуба и разбират от занаята си.