Кирил Домусчиев призова правителството да помага

0
-

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев призова правителството да продължи с енергийната подкрепа за фирмите, за да работят все така добре. Той се обърна към големия бизнес в България по време на годишните награди „Мистър и Мисис Икономика“, организирани от сп. „Икономика“ и КРИБ.

„За мен е чест да ви приветствам тази вечер, радвам се, че тази церемония я провеждаме така, както повелява традицията. Няколко години се наложи да сме в по-ограничен състав заради пандемията“, изтъкна Кирил Домусчиев.

 

Той напомни, че конкурсът се провежда от далечната 1990 г. „Този конкурс е голяма отговорност и е важно да се знае, че отличията се връчват след гласуване на 29 човека, колкото е Управителният съвет на КРИБ. Те представляват 12 хил. компании, 800 000 работещи в тях и произвеждащи ¾ от БВП на България“, подчерта председателят на работодателската организация, цитиран от economic.bg.

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ Димитър Цоцорков и управляващият директор на „Моушън Артс“ (с търговска марка „Метрореклама“) Зарина Генчева са носителите на големите награди „Мистър Икономика“ и „Мисис Икономика“ за 2022 г.

Отличията на списание „Икономика“ и най-голямата работодателска организация в страната – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) – бяха раздадени тази вечер на тържествена гала церемония в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

Голямата награда „Мистър Икономика“ връчи вицепрезидентът Илияна Йотова, а призът „Мисис Икономика“ – от министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

„Бях много впечатлен, че в година на кризи – пост-КОВИД, войната в Украйна, енергийна, политическа, икономическа, социална кризи, ние виждаме фирми, които са постигнали съществени успехи и резултати през предходните и тази година“, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в своята реч.

„Износът на България расте с близо 40%, което показва, че бизнесът е устойчив и може да издържа в толкова тежки кризи. Радвам се, че тези компании могат да са пример за всички нас – как в тези тежки времена можем да постигаме успехи. Всеки ден се борим с цените на тока, на газа, с всички други проблеми във връзка с енергийната криза“, изброи председателят на КРИБ.

Той се обърна към представителите на служебния кабинет в залата, за да им благодари за усилията, които полага, за да подкрепя бизнеса в енергийната криза.

„Искам да благодаря на представителите на правителство, които позволиха да имаме до края на годината една добра цена на електрическата енергия, и се надявам да продължат компенсациите и догодина, за да може бизнесът да се справя все така добре. Благодаря и за успехите с цената на газа и всички други резултати, постигнати в непрестанна комуникация с нас, работодателите“, пожела Домусчиев.

loading...
#
предишна статияОтказал да играе за България смени отборите в САЩ
Следваща статияЯнтра се подсили с бивш футболист на ЦСКА 1948