Кешеру: Не отидох във втория отбор, за да се показвам! Беше ми приятно да се разпиша, да направя асистенции

0
Снимка: ludogorets.com
-
-

В петък Вечер Клаудиу Кешерю изненадващо се появи сред титулярите на Лудогорец II в домакинството срещу един от основните претенденти за промоция в елита Етър. Румънският национал записа 82 минути и се отчете с гол за разгрома с 4:1. Както е известно, заради решение на старши треньора на първия състав Валдас Дамбраускас Кешерю не получи картотека за мачовете с Мура, а сега и за тези с Олимпиакос от квалификациите на ШЛ. Не бе в групата и за двата двубоя от началото на сезона в елита – с Локо Пд (3:1) и ЦСКА 1948 (3:0). „Тема Спорт“ потърси голмайстор №1 в историята на разградчани за интервю. Румънецът любезно откликна на поканата за разговор, но предварително уточни, че не иска да коментира горещата тема около него.

Клаудиу, как ти се видя Лудогорец II, който явно и през този сезон ще бъде фактор във Втора лига?
– Разполагаме с много млад втори отбор, но трябва да уточня, че в него има много качество. За мен беше голямо удоволствие да играя с тези момчета. През цялата изминала седмица тренирах с тях. Това беше хубаво чувство. Нещата се получиха много добре и напълно заслужено победихме Етър.

Има ли момчета, които могат да последват Доминик Янков в първия състав?
– Качества имат, обаче им трябва още малко време. Нужно е да имат още малко самочувствие. Вижда се, че в някои моменти играят прибързано. Но в други показват високо ниво и това им дава надежди, че могат да очакват да отидат в първия отбор. Но още не са константни. Трябва да продължат да спазват това високо ниво, този интензитет, преди да се качат в първия състава. Но пак казвам, имат много качества. Хубаво е, че играят мъжки, сблъскват се със сериозни мачове. Трябва време и постоянство.

Мачове като този с Етър ли са мерилото за тях на този етап?
– Да, все пак доскоро Етър беше в Първа лига. Нещо повече, те запазиха почти целия си отбор. Нямаше много промени между мача, който играхме с тях през февруари в Разград, когато ги бихме с 6:0, и сега. Може би имат трима-четирима различни играчи, но гръбнакът им е същият. Нашите момчета показаха много добър с футбол срещу такъв силен противник.

Ти обаче не пропусна да се разпишеш и да държиш нивото си и във Втора лига…
– Аз не отидох там, за да се показвам. А да поддържам формата си, да трупам минути. Те са тези, които трябва да се показват, да изпъкват. За тях по-важно да вкарват голове, отколкото за мен. Обаче ми беше приятно да се разпиша, да направя асистенции. Да играя за тях, защото аз бях там да им помагам да имат повече самочувствие. Да пробват всичко, без да се притесняват. Аз не съм там, за да се усещат лошо или по-малки. Аз бях до тях, за да ги вдигам, да им вдъхвам кураж. Мисля, че се получи добре.

Не мога да не те питам за твоето положение в първия отбор и какви са шансовете на Лудогорец срещу голям отбор като Олимпиакос?
– Не, затова не искам да говоря. За мача на Лудогорец II и участието ми във втория отбор ще коментирам с удоволствие, но за другото – не искам да говоря, благодаря.

loading...