Керкез: Ще ни бъде трудно да задържим Ханкич! Някои играчи ще напуснат

0
dushan kerkez
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
-

Старши треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез – призна, че титулярният вратар Хидайет Ханкич най-вероятно ще бъде трансфериран в чужбина.

„Що се отнася до този клуб (б. р. – Лудогорец), не знам. Той се представя добре, много съм доволен и мисля, че ще ни бъде трудно да го задържим през януари. Вярвам, че ще напусне България. Ако има трансфер, ще бъде в чужбина. Той е страхотен професионалист и ще ни е трудно да го задържим. Честно казано бих искал той да остане, но бих искал да направи ход, защото е време“, заяви Керкез за бъдещето на Ханкич.

„Ботев започна много зле в началото. Взеха две точки от шест мача и след това аз поех отбора. През първия месец беше трудно, защото имахме трудна програма и отне известно време всички зарове да си дойдат на мястото. След това второ прекъсване за националния отбор, всичко започна много по-добре. Имаме седем мача без загуба и много неща се подобриха. Доволен съм, можеше да имаме още няколко точки, но не е лесно, когато стигнеш до средата, където подготовката не е приключила“, сподели специалистът.

„За мен беше важно да отида в клуба, да видя какво е, когато дойдеш по средата на сезона. Ръководих два клуба, където водих подготовка и направих отбор. Исках да опитам и това. Видях какво е. Имам добър президент, добър спортен директор. Ще има подкрепления и разбира се някои играчи ще напуснат. Няма да има големи промени“, каза още Керкез пред sportsport.ba.