Кажете по-отрано за козирката

0
levski ludogorec 37

Левскарската общност няма угодия. Като всяка огромна маса от хора и тук случаят е ясен – един го боли, друг го сърби, един иска този треньор, един иска онзи… Но на първо място това е общност, която обича да бъде информирана и ако това не е факт, да задава въпроси. И така ще е до момента, 6 който ръководството на клуба, както и да е и от когото и да е съставено то, не стане по-отворено към синята общност.

Ето онзи ден излиза кратко и ясно съобщение, че мачът Левски – Лудогорец се мести от „Герена“ на националния стадион. И чак след няколко часа от клуба публикуваха съобщение, започващо с уточнителни изречения – във връзка с многобройните запитвания на левскари…

Ама вие наистина ли? Как така не сте очаквали, че въпросът с преместването на този важен мач няма да образува лавина от въпроси? Това не е едно време, когато във вестник „Работническо дело“ такива неща се съобщаваха с едно изречение без обратна връзка с читателите. Хубаво беше от „Герена“ още в начало да обяснят какво, защо, как. А не след това всеки да си интерпретира новината както си прецени – ама отказваме се да бием Лудогорец ли, ама защо точно сега тревата има нужда от
спешни грижи, не можеше ли да се изчака, ама вие за какви ни мислите. И ето, интригата е готова, всеки си сънува таласъми и после си разказва съня като единствената истинска версия. Всеки левскар за 24 часа стана специалист по футболни терени и по поддръжка на всякакви тревни покрития. Eдно време половината цесекари смятаха, че Васил Божков е дал титлата на Левски, при положение че неговият ЦСКА, начело с Миодраг Йешич, водеше със 7 точки на полусезона. Сега някои левскари смятат, че Божков не иска да се сбие за първото място с Лудогорец и ЦСКА-София и мести мача в неделя на „Васил Левски“, за да има по-малко хора, за да е по-тягостна обстановката и така гостуващият тим да няма проблеми да бие. Сигурно и Живко Миланов е в играта, та предвидливо избухна на „Тича“, за да го накажат. Пък централният защитник Унтонджи се контузил умишлено. Така се получава винаги когато се крие информация. Левскарите са чувствителни на тема откритост и прозрачност.
Подобно беше положението и с треньорската шумотевица – един отрича с половин уста, един не иска да коментира, трети казва „ама не ме цитирайте“ и после, ама защо така сте писали, защо вкарвате напрежение.

Само да анонсираме, че е хубаво от ръководството на Левски своевременно да информират синята общественост за актуалното състояние на задлъжнялост на клуба. Да не се говори – ама малко над 25 милиона, ама не е близо до 30 милиона и разни такива. Липсата на коректна информация води до познатите свободни интерпретации и вкарване на напрежение.

Също така полезно ще е от „Герена“ да обяснят какво се случва със затворената за зрители зона около тунела в сектор В. Затворихме го това уж за малко, а си стана постоянно. И един ден, когато започнат ремонт ненадейно, да не се изненадат пак от многобройните запитвания.

Последният ни съвет е да се хвърли светлина за най-дълго чаканата козирка в световния футбол. Ясно е, че когато се заделят пари и назрее момент за изграждането й, „Герена“ трябва да бъде затворен за няколко месеца. Само дано не е точно преди мач с Лудогорец, че вече е ясно какво ще последва.

Желю Станков/ „Тема спорт“