Кайзера: Дано в Левски успеят да надскочат себе си в оставащите мачове, защото много неща липсват

0
Снимка: levski.bg

Левски загуби по катастрофален начин дербитата с ЦСКА-София (0:2) и Лудогорец (1:5) през миналата седмица и буреносните облаци логично надвиснаха над треньора Николай Костов след лошото представяне на тима му. За момента 60-годишният наставник запазва поста си, но при нова грешна стъпка в събота срещу Черно море не е ясно какво решение ще вземе ръководството за бъдещето му. „Тема Спорт“ говори с бившия капитан на столичани Николай Тодоров за случващото се на „Герена“.

Защо се стигна до краха на Левски в дербитата с ЦСКА и Лудогорец?

– Левски изигра добро първо полувреме срещу Лудогорец, но през второто се стигна до тотален срив. Логично след грешките, които се направиха, се стигна и до този разгромен резултат. Сините допуснаха спад и през втората част срещу Славия. Даде се инициативата на противника да диктува нещата на терена и се допускаха гафове в защита, но тогава мачът бе с положителен резултат. Вече в дербито с проблемите, които имаше по състава, цялостно нищо добро не успяхме да видим от страна на Левски. Нямаше изграждане на атака, трайно владение на топката, агресия, губеха се единоборства, грешни пасове и логично се стигна до поражението.

Има ли играчи, които правят лошо впечатление през пролетта, и къде тимът има нужда от подсилване?

– Нека да не посочваме имена. Подсилване ще трябва през лятото, но зависи и с какви финанси за трансфери ще се разполага. Дано по-бързо се завърнат в игра контузените играчи, а срещу Черно море в сметките на треньора влиза и Марин Петков. За мен той липсваше в неделя. В момента почувства успокоение след продажбата на Уелтън и сега показва качествата си. За мен е най-добрият футболист в Левски. При тази къса скамейка сините няма как да държат високо ниво, както го правят отборите от първата шестица. Притежават по-голям избор и не се забелязва спад, ако им липсва основен футболист. В това число не вкарвам Лудогорец, защото знаем с какъв състав разполагат.

Трябва ли Николай Костов да остане начело на Левски и през следващия сезон?

– Това трябва да го реши ръководството на клуба. Да се види постигнатото, какви са изискванията и какво ще направят за по-нататъшното развитие на отбора. Както казах, дали ще има пари за трансфери, за да стане тимът по-конкурентен. Сега виждаме, че се използват до 12-13 играчи и няма конкуренция. Има спад във всяко едно звено. За да бъде постигната целта Европа, трябва да се подобри изцяло играта на отбора, защото само с искане не става. Единствено треньорското ръководство и футболистите могат да го направят. Имат подкрепата на публиката, която винаги е зад гърба им. Дано успеят да надскочат себе си в оставащите мачове, защото много неща липсват.