Караджинов: Дончич се справя на ниво! Надявам се Локо да е сред първите шест отбора, но ще е много трудно

0
danilo donchich (2)
Снимка: instagram.com/fclokomotivsofia
-

Бившият играч на Локо Сф – Калоян Караджинов – сподели пред „Мач Телеграф“, че щеше да е добре за тима да направи лагер някъде, дори в България. Той заяви, че треньорът Данило Дончич се справя добре откакто пое „железничарите“.

„Надявам се през тази пауза отборът да успее да вдигне нивото си с треньор като Данило Дончич. Трябва да се вземат някои нови футболисти. Локо Сф не е особено активен на трансферния пазар. Ако отборът беше в челната тройка, това щеше да е добре, но не сме. Трябва да се вземат някои нови момчета, но не мога да кажа на кои позиции. Това трябва да го кажат ръководителите и треньорът. Мики Орачев и Селсо Рапосо вече бяха обявени официално. Те ще помогнат на отбора и имаха добър първи престой в клуба. Не мога да кажа върху какво трябва да се наблегне повече в играта. Тези неща ги знае най-добре Дончич. Има си треньор и той трябва да ги казва тези неща, защото е постоянно с футболистите“, заяви той.

„Това, че отборът се подготвя изцяло вкъщи и нямаше лагер, вероятно ще се отрази. Със сигурност е някакъв минус. Не може да не се отиде никъде на подготовка, дори и в България. За един мъжки отбор е задължително да направи лагер. В края на сезона се надявам тимът да е сред първите шест отбора, но ще е много трудно. Далеч по-реална е целта между седмото и десетото място в класирането. Данило Дончич е добър треньор и се справя на ниво. Ако успее да вдигне още малко отбора ще е още по-добре, той има добри идеи и Локо Сф заигра по-добре след неговото идване. Дано продължи в тази възходяща линия“, завърши Караджинов.