Капитанът на Нефтохимик поиска Купата

0
-
-

Мартин Мечков е капитан на старшата възраст на Нефтохимик. Мартин е роден през 2005 година и прави първите си стъпки във футбола преди 11 години. Тогава започва тренировки в ДФК Звездичка. Първите си стъпки прави под ръководството на треньора Тодор Топалов. Заедно с него три години по-късно отива в Нефтохимик. Успява да се наложи с работа, талант и трудолюбие и в момента е един от най-перспективните млади бургаски футболисти. Притежава отлична линейна скорост, финт, демараж и добро чувство за пласиране. Според специалистите Мартин може да се развие до много високо ниво като играч. Той вече има и три мача във Втора лига.

В последните месеци тренира под ръководството на Станислав Жеков. Много е доволен от разнообразието, иновациите и начина, по който младият треньор води занятията. Освен всичко друго, Жеков е и отличен психолог и мотиватор, според думите на Мартин Мечков.
Амбициите на капитана на Нефтохимик и неговите съотборници са високи. Той иска още през идната година отборът да спечели Купата на България и да бъде тотален лизер в междуобластното първенство. За целта всички работят и се потят здраво в тренировките.
Любимият отбор на Мартин е Реал Мадрид, а се възхищава като играч на Кристияно Роналдо. Сред българските играчи негов фаворит е Христо Стоичков.
Младият капитан учи в Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновациии.
Мечтае за големи успехи и силен спорт. Иска най-после бургаския футбол да излезе от голямото блато. Надява се още през следващата година Нефтохимик да сглоби мъжки отбор и да участва в третия ешелон. Дали това ще стане факт, ще разберем до няколко месеца. Сигурно обаче е едно. Мартин Мечков е една от големите надежди на бургаския футбол и има всички предпоставки да се развие като силен футболист.
Ние му желаем попътен вятър.

loading...