Какво става с Банско? 7 си тръгнаха от отбора…

0
bansko 2019

Няма и месец след като бе обявено, че нов Съвет на директорите, съставен само от местни футболни капацитети, поема управлението на ФК Банско, отборът практически се разпадна.
72 часа преди домакинството на „козлите“ с Вихрен (Сандански) в първия пролетен кръг от Югозападната Трета лига тази събота почти нито един от играчите от досегашния състав не остана на стадион „Свети Петър“.
7 души от може би най-звездвата селекция на тима от зимния курорт от поне 5 години насам си намериха други клубове. Първи напуснаха халфът Кирил Мутавджийски, подсилил „Септември“ (Симитли), и голмайсторът Христо Спасов, който премина в „Беласица“ (Петрич). След тях си тръгнаха капитанът Петър Лазаров и емблематичният за местния футбол Георги Фикийн. Двамата вече са в регионалния съперник Пирин (Разлог). Тази седмица пък багажа си събраха още трима играчи, които също бяха в основата на 6-те победи на „козлите“ в последните 7 мача за миналата година – някогашното дете-чудо на ЦСКА Павел Головодов отиде в Левски (Карлово), Илия Карапетров облече екипа на Беласица, а Ангел Маджиров се завърна в Оборище (Панагюрище).
Междувременно дори продуктът на местната школа Костадин Чакъров, който през лятото на 2019-а вкара и първия си гол за мъжете, не издържа на новите порядки на стадион „Св. Петър“ и забегна в юношите старша възраст на Пирин (Разлог).