Какво се случва с Преслав Йорданов и Андон Гущеров?

0

Какво се случва с Преслав Йорданов? Това е един от основните въпроси, който си задават феновете на Пирин Благоевград напоследък. Централният нападател се възстанови от мъчещата го контузия, но продължава да е резерва. През есента Йорданов вкара цели 13 гола за орлетата, но не се е разписвал през 2021 година. За последно таранът направи това на 4 декември при победата с 2:1 над Струмска слава. Вече четири месеца и половина нападателят е „на сухо“, пише „Тема спорт“.

От това трябваше да се възползва привлеченият от ЦСКА 1948 бивш голмайстор на Втора лига Андон Гущеров. През миналия сезон той реализира 26 попадения в 20 мача, а през пролетта има само 1 гол със зеления екип в 8 срещи. От него се очакваше много повече, но засега не оправдава.

Така под светлините на прожекторите изплува грузинецът Горам Гощеляни. 24-годишният футболист вече има 5 гола на сметката си в 10 мача, като и петте паднаха през пролетта в рамките на 3 седмици. При тази му ефективност изглежда трудно Йорданов или Гущеров да го изместят от титулярите, но по-притеснителното е какво се случва с формата на двамата родни стрелци, доказали се у нас. Преслав имаше 13 попадения и през миналата кампания, която не се доигра заради пандемията. Той ги вкара в 17 мача с екипа на Септември София.

През последния един месец зацикли и таранът на Локомотив София Светослав Диков. Той има 17 попадения на сметката си, но за последно се разписа преди малко повече от месец.

loading...