Кадър на Левски кове шампиони като детски спортен психолог(СНИМКИ)

0
maya dyulgerova detsa

Напоследък все по-често децата- спортисти като станат на определена възраст, се отказват от спорта. Най-често това става на 15-16 години, а в последствие тръгват по-лош път. И тук вече на дневен ред е ролята на една сравнително нова професия – детския спортен психолог. А в столицата една млада дама работи много успешно и буквално кове шампиони,научи от свои източници. Това е Мая Дюлгерова. Кадър на спортното училище на Левски и НСА,магистър по спортна психология. Повече е от 20 години е била и треньор по плуване и нещата с детската психика са и много ясни.

mayamaya pluvane

Всъшност професията спортен психолог май е повече за жени. Във футбола ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив имаха дами -психолози.

Веруюто на Мая Дюлгерова е  много интересно -„Най-добрия в дадена дисциплина първо е победил себе си и едва след това конкурентите си!“. Амбицията й е буквално да стане ковачница на шампиони . И резултатите вече са на лице. На първо място – Красимир Велинов. Балкански шампион по джудо, тежка категория кадети от балканското първенство в Северна Македония, национален състезател и републикански шампион на страна. Той от резерва ,вече е голямата надежда на родното ни джудо.

А също така и Мирослав Решовски. Той е роден през 2008-ма година, двукратен републикански шампион в категория до 42 кг  за деца, през 2021-ва година. И републикански шампион в категория до 57 кг за момчета, тази година. Видно е,че с много работа с децата нещата се случват. А някои от тях със сигурност ще станат световни и олимпийски шампиони…

atletika arten