ИЗВЪНРЕДНО: Божков проговори за отнетия лиценз! Срина властимащите и „персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората“

3

Пресцентърът на Нове АД Холдинг разпространи до медиите позицията на собственика на Левски – Васил Божков, във връзка с временно отнетия лиценз на Еврофутбол.

Ето цялото изявление:

„Приетото вчера решение на група чиновници да остави над 2 300 души без работа в момент на глобална пандемия и икономически колапс показва липса на държавност и безпрецедентно лицемерие, не само към тези хора, но и към цялото българско общество.

Временното отнемане на лиценза на Еврофутбол е поредната цинична показност на сила с необмислени последици. Тенденциозното „замразяване“ на работещ бизнес и изпращането на още 2 300 души на борсата през трите месеца, в които икономиката ни е поставена пред едно от най-големите си изпитания, е извън всякаква логика.

Некомпетентността на управляващите отново ще бъде платена от държавния бюджет. Не е ли достатъчна финансовата тежест, която умишлено се прехвърля от работещия бизнес към социалната ни система. И защо сега?

Във времена на криза, доверието във властта е определящо за последиците върху държавността и обществото.

Правителството призовава бизнеса към продажби на лично имущество, докато продължава да извършва злоупотреби. Може би това е стъпката, преди то да бъде конфискувано или запорирано?

Данъците и таксите, които са били плащани досега по закон могат да се окажат престъпление, а всеки да бъде преследван. Семейството му също.

Ако сте работодател, служителите Ви могат да бъдат задържани, а бизнесът Ви – заграбен. Или национализиран.

В бизнеса има правила, които не зависят от желанието за лични облаги на властимащите.

Вчера затвориха още една българска компания. В поредните тежки времена за България, хиляди служители и ангажирани в бизнеса, както и семействата им, останаха без доходи.

За пореден път се руши с идеята за лично облагодетелстване. Отговорността отново ще бъде размита между демагогия и лъжи, обслужващи персонални интереси.

Целенасочените действия в посока тотален срив на икономиката ни, в комбинация с умишленото закриване на работещи компании във време на международен колапс неизбежно поставят въпроси. Въпроси, към които нито аз, нито всеки мислещ българин можем да останем безучастни.

Не мога да остана безучастен и когато съдбите на мои служители са използвани за натиск и тормоз от страна на организирана група от корумпирани чиновници. И искрено съжалявам, че оцеляването на милиони българи зависи от персони, които безпардонно паразитират върху труда и способностите на хората.

Рано или късно обществото осъзнава, че то е държавата, а не временно домогналите се до власт.“

3
Оставете коментар

avatar
2000
2 Коментирайте темите
1 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
3 Коментатори
гонсогонсоГеорги Петров Скорошен коментатор
  Абонирай се  
нови стари най-гласувани
Известие от
Георги Петров
Гост
Георги Петров

Поздравление на медията ви, за журналистическата доблест и морал да поместите и че не свалихте изказаното мнение от един до момента недоказан престъпник Васил Божков,в час в който материалът вече е свален от Гонг,Вести и още някой други от обслужващия персонал!

гонсо
Гост
гонсо

от януари до сега ( броя и следващия месец Април) задълженията в левски са нараснали с 4 500 000 лв ….Колев и Хубчев не са се отказали от заплатите , просто са ги разсрочили във времето …така КОлев за първите 4 месеца има да взима почти 1000 000 лв заплата …пращайте SMS …..