Изтеглиха жребия за Трета лига – Югоизток

0
sozopol nesebar 24

Днес в Пловдив се състоя традиционната предсезонна среща на ръководството на БФС с клубовете от Югоизточна Трета лига, по време на която бе изтеглен и жребият за новия сезон в дивизията. Семинарът бе ръководен от председателя на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Огнян Златков, а сред присъстващите бяха още президентът на Аматьорската футболна лига и вицепрезидент на БФС Румян Вълков, координаторът на ЗС Пловдив Атанас Узунов, секретарят Милко Якимов, както и представители на клубовете, участници в първенството.

Отборите бяха поздравени от името на президента на БФС Борислав Михайлов, чрез чието лично съдействие всеки клуб получи по 20 официални топки Select Super за подпомагане на състезателния и тренировъчния процес.

Огнян Златков внесе разяснения относно програмата на двубоите от лигата през есенния полусезон, процеса на картотекиране на футболистите, сроковете за заявки на участниците в турнира за Купата на България и др.

От своя страна Румян Вълков пожела успех на клубовете на старта на новото първенство и направи обстоен анализ на изминалия сезон в аматьорския футбол, отбелязвайки положителните тенденции и предизвикателствата за решаване пред клубовете и административните структури на футболната централа. Вълков призова за феърплей и взаимно уважение към всички участници във футболния процес, както и за спазване на обществения ред на стадионите.

Участниците получиха възможност за диалог с представителите на ръководството на БФС, като бяха дискутирани различни казуси и възможности за повишаване на качеството на играта в третото ниво на българския футбол. Редица клубове изказаха задоволството си от възобновената традиция за организиране на турнира „Преглед на талантите от Трета лига“, който премина с голям успех в началото на юни в София.

Жребий за 1 кръг в Югоизточна Трета лига

5 август, 18:30 ч.

Секирово (Раковски) – Левски (Карлово)

Гигант (Съединение) – Сливен

Асеновец (Асеновград) – Димитровград

Ямбол – Загорец (Нова Загора)

Созопол – Розова долина (Казанлък)

Берое II (Стара Загора) – Карнобат

Саяна (Хасково) – Атлетик (Куклен)

Несебър – Ботев II (Пловдив)

Сокол (Марково) – Родопа (Смолян)

6 август, 18:30 ч.

Спартак (Пловдив) – Локомотив II (Пловдив)