Изненада! Местят SOFIA OPEN през септември

0
Тенис турнирът Sofia Open ще се проведе в края на септември през 2020 година. Това стана ясно от обявения календар на АТР за следващия сезон. Досегашните четири издания на надпреварата се провеждаха неизменно в началото на февруари, малко след края на първия за годината турнир от Големия шлем – Аaustralian Open.
Следващата година състезанието ще се проведе в седмицата, която започва на 28 септември. В същото време ще се играят още, а в същото време ще се играят още два турнира на твърди кортове, които са в Китай – в Ченду и Жухай и са от същата категория АТР 250.
Sofia Open ще започва 2 седмици след края на последния турнир от Големия шлем – US Open и ще бъде част от заключителната част от сезона.
Това е една от четирите големи промени в календара. На мястото на турнира в София в петата седмица на сезона влиза надпреварата в индийския град Пуна, който до момента се провеждаше още в първата.
Тези промени като цяло са повлияни най-вече от включването на новоучредения отборен турнир на АТР, който ще се проведе в първите две седмици на годината в три града на Австралия – Бризбейн, Сидни и още един, който тепърва ще бъде обявен.
В същото време досегашните състезания в Бризбейн и Сидни отпадат от календара, а във втората седмица ще има турнир от категория АТР 250 в Аделаида.