Изненада: Лудогорец не е най-ефективният наш отбор в атака

0
kvadvo dua ruan kruz
Снимка: ludogorets.com

Локомотив Пловдив е най-ефективният тим в атака от българското първенство показва статистиката на Wyscout. „Черно-белите“ са отбелязали 1,50 гола средно на мач при очакване на 1,27, което прави положителен коефициент от 0,23. Това е най-доброто постижение от цялата ни елитна дивизия от началото на сезона.

На второ място с плюс 0,21 е доминантът Лудогорец. Разградчани обаче превъзхождат всички по различни показатели. Те например бележат по 2,39 попадения средно на мач. На трето място и далеч от тях е ЦСКА-София с 1,54, което си е направо убийствена разлика. Трети е Левски с 1,46. Коефициентът за очаквани голове на разградчани е 2,18, като и тук разликата е доста сериозна. При ЦСКА-София е 1,48.

Лудогорец направо съсипва противниците си със 7,14 точни удара средно на мач. Подобно постижение е направо уникално. С 5,21 на второ място е Левски. 18,87 са средно общите удари на разградчани за 90 минути, което също е най-доброто постижение в елита. Далеч от тях са Левски – 15,71 и ЦСКА-София – 15,04.

Така след тези два отбора по ефективност с положителен коефициент от 0,12 между очакваните и вкараните голове сензационно е Хебър, което показва класата на работата на Любослав Пенев. Все пак пазарджиклии са далеч назад по удари и създадени положения./ „Мач Телеграф“