Излишната война на Ивелин Попов

0
levski botev plovdiv ivelin popov
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
-
-

Не е хубаво да се правиш на по-голям католик от папата, казват старите хора. Ивелин Попов обаче явно е позабравил българските поговорки. Нормално е, често се случва с хората, които дълго време са живели навън. Цели 12 години, които според него се равнявали на… 62 у нас! Или казано по друг начин – може да се брои за библейски пророк. Кой от тях – той ще си избере. Йона, Малахия, Иеремия, Езекил… Иначе – браво. Първо, че не е забравил за тези 12 години родната реч и продължава да си плямпа като в Коньовица, а не като Наталия Кобилкина. Човек, който е живял около 600 години, би трябвало обаче да се замисли какво говори. А не да се отдава на излишни войни.

Със сигурност Попов не би изкарал толкова години навън, ако нападаше бившите си клубове така, както го стори с Левски. Треньорите са му били виновни, шефовете, съотборниците… Само той е света вода… Като в онзи случай, в националния отбор, когато бил на аулин и уиски. Да, днес на някои фенове на „сините“ тези приказки може и да се харесат. Стига през ушите им да минава само критика. Хубаво е обаче и да ги отворят, за да видят, че засяга и Станимир Стоилов, например. Който някак си лесно бил отписал Ивелин Попов. Този, който го върна в Левски и очакваше от него, че сам ще бие отборите. Едно е сигурно – Мъри едва ли би обърнал гръб на играч, който вкарва по 2 гола, дава по 2 асистенции и т.н.

Дебютът му за Левски бе с Хамрун. На „Герена“… Само по себе си това не се нуждае от коментар. Както и онези колажи, които заляха мрежата, когато Попето изпусна дузпата в последната минута на дербито с ЦСКА-София. Защото за феновете на Левски той ще си остана само с това от престоя си със синята фланелка. И нищо друго.

Хубаво е, когато феновете те харесват. Но дали тези на Ботев наистина ще те заобичат. Както Тодор Неделев, например. Виктор Генев, Лъчезар Балтанов също извървяха този път – от „Герена“ до „Коматево“. Но понеже са живели по-дълго време у нас, решиха да си запазят повечето неща за себе си. И не сбъркаха.

Андрей Андреев/ „Мач Телеграф“

loading...