Ивелин Попов: Едни те уважават,други не!12 години в чужбина са равни на 62 в България!(ВИДЕО)

0
ivelin popov
Снимка: facebook.com/botevplovdiv
-
-

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов говори за DIEMA SPORT. 36-годишният футболист на Ботев Пловдив коментира раздялата си с Левски, която по негови думи го е оставила с лош вкус.

Попов направи и интересно сравнение. Според атакуващия хафл 12 години в чужбина, колкото има той, се равняват на над 60 в България.

„Мисля, че преходът ни беше добър, затова взехме точка от Левски. Бързи футболисти, знаещи къде да подават. 25 минути бяха за Левски, 20 за нас през първото полувреме. Получи се добър и динамичен мач, хубав за зрителите“.

„Аз съм на 36 години, имам много опит и мачове, 12 години в чужбина. Или ти режат крилете, или ти ги дават. Аз съм същият футболист, не мога да забравя как да спирам и подавам. Даже съм същият човек. Може да ми се обиди някой, но 12 години в чужбина се равняват на 62-3 в България, много малко ще научиш тук. Да вметна, че когато се върнах в Левски никога не е ставало въпрос на пари. Преговорите стартираха така: „За теб може повече“. Аз казах, че искам младите да си взимат парите навреме. Контузих се на 15-20 ден и бях забравен и отписан. Аз аванта не пускам на никой, събирам си сака и си заминава. Още след мача с Локо София, когато загубихме с 2:3 им казах, че мога да си тръгна. На колене не заставам“.

„Едни те уважават, други не. Нормална реакция, не знам доколко нормална. След това интервю може да обърнат нещата и да поразсъждават. Не може вината да се хвърля върху един, това е споделен процес“.

Попов коментира и дали следи процесите и проблемите във вече бившия му клуб Левски: „Не бягам от въпроса, но откъдето съм си тръгнал с лош привкус, не следя какво се случва. Може да ми се обидят родители и приятели, но на 36 години няма човек, който да ме превъзпита. Аз не мога да бягам от себе си, не мога да се принизявам. Който иска да ме разбира“.

„На 15 август подписах с Ботев. Излязох от съблекалнята и казах на съпругата ми: „Тези хора не знаят какво имат“. Стадион, база, град, фенове, футболисти. Нужно е да се запали искра. Съгласен съм, когато отборът не върви да има освирквания. Може да се забави, но ще дойдат победите. Изиграхме две дербита – надиграхме съперниците. Другите отбори губят точки, на нас лоша шега ни изиграха първите 6 кръга с две точки само“.

loading...