Иван Колев: Сигурното го виждате на терена – 15 човека

0
-

Локомотив София започна лятната си подготовка с 15 футболисти, но също така и с нов треньорски щаб. Иван Колев се завръща начело на тима, след като беше начело в периода 2020-2022. Бившият защитник Юлиан Петков ще бъде негов помощник, а Владимир Манолков ще отговаря за вратарите. Николай Георгиев запазва поста си кондиционен треньор.

За момента има и две сигурни нови попълнения. Това са завърналият се от първенството на Малта Юлиан Ненов, както и младият централен нападател Александър Петров. Снажният младок е юноша на Септември София, а за последно носеше екипа на Янтра Габрово. Лагер ще има, но той ще бъде в София, стана ясно още на първото занимание. Контролни срещи има уредени, програмата за тях е подредена по дни и часове.

„Отдавна съм престанал да изпитвам някакви специфични чувства някъде, където и да ставам треньор в последните години. По-скоро идвам с амбиция, за да свърша работата, която трябва. Още повече в Локомотив, където ми е позната обстановката. Разбира се, както и във всеки отбор, има напускащи състезатели. И се решават в момента определени проблеми. Разбира се, ще се окомплектова съставът за новата кампания и се надявам, че в най-скоро време ще имаме това, което ни трябва. Българи или чужденци? То вече чужденци няма, всички сме европейци. Е, има южноамериканци и африканци“, започна Иван Колев пред репортерите на стадиона в квартал „Надежда“.

„Сигурни нови? Не може да се каже. Сигурното го виждате на терена – 15 човека тренират, а и още двама, които не са тук, но са с разрешени. Очакваме ги да се присъединят в най-скоро време. Ако обърнахте внимание, голяма част от основните футболисти са си тука. Нататък ще ни трябват хора, които да отговарят на идеята ни за игра, каквато я виждаме ние, за да има един достоен Локомотив. И да викаме хора, които искат да се покажат, искат да се развият и искат да бъдат наистина нещо сериозно във футбола“, коментира опитният специалист ситуацията с тима.

Попитан колко е тежко финансовото положение в Локомотив София, той отговори: „Не съм аз човекът, който трябва да казва колко е тежко финансовото положение в Локомотив. Ще питате президента, с него трябва да говорите. Аз какво да кажа? Имаме топки, имаме терени, имаме състезатели, а имаме и амбиции и желание“.

А какви са целите, които ще бъдат преследвани тази година? „За миналия сезон смятам, че Локомотив беше най-най-малко заслужаващият да изпадне. Разбира се амбициите са през този сезон представянето ни да бъде доста по-добро. Но колко, е трудно да се каже. Ще караме стъпка по стъпка, допълни Иван Колев.

„Моята треньорска орисия е много странна. В България съм работил винаги с отбори, които са изпаднали в по-тежко положение. Гарантирам ви обаче, че е много по-добре да работиш с финансово уредени отбори. Но толкова пъти съм бил така, че няма от какво да се плаша“, завърши той.