Испански сайт: Алонсо напуска Макларън

0
fernando alonso
-
-

Фернандо Алонсо има шокиращ план за завръщане в борбата за титлата с Фетел и Хамилтън. Според испанския сайт Дарио Гол Алонсо се надява да премине в Мерцедес или да се завърне във Ферари след края на сезона. Договорът на двукратния световен шампион с Макларън изтича в края на 2018, а пилотът се надява на последна възможност за атака на титлата, тъй като вече е на 36 години.

И в двата водещи отбора се очаква освобождаване на място. Валтери Ботас е много вероятно да бъде освободен, тъй като поне засега не се представя на нивото на Нико Розберг. Пред тоталния тим лидер в шампионата за последните няколко сезона стои задачата да си гарантира първо и второ място при пилотите – миналата година Ботас стигна само до трета позиция, а 2018 започна зле за него. Дори да изглежда невероятно, не е изключено Алонсо да се оглежда за неговото място, и да се опита отново да бъде съотборник с Люис Хамилтън.

Във Ферари също се очаква освобождаване на място, тъй като Кими Райконен вероятно ще се пенсионира в края на годината, тъй като вече ще е навършил 39. Себастиан Фетел, обаче, едва ли ще бъде особено съгласен да има Фернандо за свой съотборник. Немският пилот на черните кончета от четири години се стреми към

loading...