Интригите в Берое нямат край или какво се случва в Берое?

0
Beroe
-
-

Някои се опитват да изфабрикуват скандали в Берое всяка седмица, а дори, ако може и всеки ден. Косачката на Берое стана по-популярна от някои футболисти в Първа лига. Толкова много спекулации има и относно финансовото положение в клуба. Със сигурност за това допринася, че собственикът на Берое през този сезон е чужденец – Ернан Банато, който явно не откликва да отговаря на всички писания, не е взел да пише опровержения или отговори, както руснаците в Ботев Пловдив.

Но какво показват простата аритметика? Твърди се, че в Берое не са плащани заплати от 4-5 месеца. Е, как ще е така, като новият собственик на Берое е от 4 месеца и то наскоро влезе в четвъртия месец на управление. Футболистите в Берое също бяха привлечени повечето през юли и август, при тях даже не може да говорим за четири месеца и това, че им се дължат възнаграждения от четири месеца. Как може да си футболист подписал договор от три месеца и да ти дължат 4 или 5 заплати???

Ако вземем предвид Божидар Пенчев и неговото разтрогване на договора, тогава може да заключим, че още предишното ръководство на Берое е дължало пари на младежкия национал на България.

Същите просто сметки са и за други задължения. Много се спекулираше, че футболистите на Берое едва ли не ще тръгнат с таксита за гостуванията, защото отборът останал без автобус. Говореше се за задължения от над шест месеца за автобуса. Тук отново заключението е, че предишното ръководство не е плащало, за да има толкова забавени задължения. А предишното ръководство на Берое беше директно под управлението на кмета на града Живко Тодоров.

Твърди се, че има и друг вид задължения, които клубът не е изчистил вече 8-9 месеца. Отново не е трудно да върнем осем месеца назад и да се види кой по това време е управлявал клуба и откъде са натрупани тези задължения.

Ако не са изчистени стари задължения е едно, но да се прехвърля всичко на главата на новия собственик изглежда някак странно. Все едно някой иска да си измие ръцете с него.

Прости сметки…

А какво в действителност е положение в Берое? Най-добре е Ернан Банато да излезе и да говори, защото мълчанието му налива вода в мелницата на тези, които явно искат друг вид управление в Берое.

Друг е въпросът кой изобщо е готов да дава пари за Берое? Защото вече две години освен Банато друг интерес към клуба няма!

loading...