Илиан Илиев: Ще бъде интересно да играем с Танзания

0
ilian iliev
Снимка: facebook.com/BulgarianNationalTeam
-

Селекционерът на българския национален отбор Илиан Илиев говори пред azerisport за предстоящия турнир FIFA Series в столицата на Азербайджан – Баку. Там „лъвовете“ ще се изправят срещу домакините, както и срещу Танзания.

Този месец вашият отбор ще участва в мини-турнира от FIFA Series в Баку. Ще доведете ли повечето играчи от първия отбор тук или искате да тествате други играчи?

– Поканихме 26 футболисти, 14 от които играят в чужбина. Някои от играчите, които виждаме в националния отбор, ще отидат в младежкия отбор. Факт е, че българския национален отбор до 21 години го очакват много важни квалификационни мачове.

В Баку ще играете с Азербайджан и Танзания. Какво ще дадат тези мачове на вашия отбор?

– Първо искам да отбележа, че приехме предложението да участваме в този турнир, тъй като Азербайджан създава много добри условия за нас. Освен това, няма да се налага да пътуваме твърде далеч заради тези два мача. Освен това самият национален отбор на Азербайджан е много добър отбор. Това е сериозен съперник – отбор, който победи Швеция с 3:0, заслужава уважение. Освен това в националния отбор на Азербайджан има много играчи от Карабах, който се състезава успешно в Лига Европа. Между другото, вече се разбрахме да проведем приятелски мач с вашия отбор в България. Що се отнася до националния отбор на Танзания, те също са добър отбор, който участва в последната Купа на африканските нации. Ще бъде интересно да играем и срещу тях.

Интересното е, че много българи играха в Азербайджан, но сега вече не са тук. С какво мислите, че е свързано това?

– Като старши треньор на Черно море и на националния отбор на България смятам, че би било добре български футболисти да играят в Азербайджан. Първенството е добро и конкурентно. Времето ще покаже всичко.

Какво можете да кажете за представянето в Карабах на двамата Андраде – Патрик и Леандро, които преди това играха под ваше ръководство в Черно море? Общувате ли с тях?

– Следим представянето на нашите бивши играчи. Доволни сме от успеха на Патрик и Леандро. Но честно казано, не общувам често с тях. Надявам се да ги срещна в Баку.

Илиан Илиев определи списъка с легионери за предстоящите мачове на България
Илиан Илиев определи списъка с легионери за предстоящите мачове на България
Азербайджанският защитник Джалал Хюсеинов играе за българския Арда. Виждал ли сте играта му и какво можете да кажете за него?

– Като старши треньор на Черно море съм гледал всички мачове от българското първенство. Хюсейнов го познавам много добре. Той е млад. Мисля, че българската лига ще му помогне да израсне професионално