Играч с български корени е сред надеждите на ръгби в Италия

0
00750379

Играч с български корени е сочен като една от бъдещите ръгби звезди на Италия. Леонард Крумов, чиито родители са от България, а той е роден на Апенините, израства стъпка по стъпка и досега е преминал през всички младежки национални гарнитури на италианците, а очакванията са, че скоро ще дебютира и за представителната селекция на “адзурите”.

198-сантиметровият Крумов е роден в предградието на Милано Сесто Сан Джовани. Талантът играе във втората линия на нападението, като №4, а специалистите не пропускат да изтъкнат страхотните му физически данни и доброто му телосложение.

22-годишният Леонард тежи 120 килограма и през миналия сезон изиграва 20 мача за Зебре Ръгби Клуб, На 13 октомври той и съотборниците му ще се изправят срещу Бристъл Беърс в мач от Чалъндж Къп, като при гостуването на “Аштън Гейт Стейдиъм” се очаква по трибуните да има повече от 20 000 зрители.

“Всеки път, когато излизам на терена, искам да покажа най-доброто от себе си. Смятам, че нагласата ми е споделена и от моите съотборници. Всеки път трябва да удряме там, където са най-уязвими”, разказва в скорошно интервю Крумов.

Талантливият състезател е следен изкъсо от селекционерите на Италия, защото Зебре, където се подвизава на клубно ниво, всъщност е собственост и се ръководи от местната ръгби федерация.